Tips til 10 anbefalte hotell i Praha sentrum

hotel_list_thumb

Panorama Hotel Prague

Spar 53%

I Praha (Pankrác), Praha Vis på kart

Priser fra
1228 NOK


Velg
hotel_list_thumb

Grand Hotel Bohemia

Spar 10%

Nær Kruttårnet, Praha Vis på kart

inkl. frokost

Priser fra
2249 NOK
inkl. frokost


Velg
hotel_list_thumb

Dorint Hotel Don Giovanni Prague

Bestill tidlig og spar 15%

I Praha (Vinohrady), Praha. 1 KM fra sentrum. Vis på kart

inkl. frokost

Priser fra
623 NOK
inkl. frokost


Velg
hotel_list_thumb

Corinthia Hotel Prague

Spar 50%

Nær Praha konferansesenter, Praha. 1 KM fra sentrum. Vis på kart

Priser fra
2155 NOK


Velg
hotel_list_thumb

Hotel Metamorphis

Bestill tidlig og spar 10% Bare 3 rom igjen

Nær Karlsbroen, Praha Vis på kart

inkl. frokost

Priser fra
1156 NOK
inkl. frokost


Velg
hotel_list_thumb

Boutique Hotel Seven Days

Bestill tidlig og spar 20% Bare 4 rom igjen

Nær Det tsjekkiske nasjonalmuseet, Praha. 1 KM fra sentrum. Vis på kart

inkl. frokost

Priser fra
889 NOK
inkl. frokost


Velg
hotel_list_thumb

Hotel Hoffmeister

Spar 10% Bare 3 rom igjen

Nær Karlsbroen, Praha Vis på kart

inkl. frokost

Priser fra
1156 NOK
inkl. frokost


Velg
hotel_list_thumb

Friday Hotel

Bonus for tidlig bestilling – spar 10% på hotelloppholdet Siste sjanse! Bare 1 rom igjen

Nær Karlsbroen, Praha Vis på kart

inkl. frokost

Priser fra
1357 NOK
inkl. frokost


Velg
hotel_list_thumb

Yasmin Hotel

Bestill tidlig og spar 10%

Nær Wenzelsplassen, Praha. 1 KM fra sentrum. Vis på kart

inkl. frokost

Priser fra
1187 NOK
inkl. frokost


Velg
hotel_list_thumb

Palác U Kocku

Spar 20% Bare 2 rom igjen

Nær Karlsbroen, Praha Vis på kart

inkl. frokost

Priser fra
1027 NOK
inkl. frokost


Velg

Kart over 10 anbefalte hotell i sentrum av Praha

Bo bra og billig - hotell i Praha sentrum

Bo bra og billig på hotell i Praha sentrum

Photo by Moyan Brenn

Praha er hovedstaden og den største byen i Tsjekkia. Byen har i løpet av de siste tiårene blitt en av Europas mest besøkte destinasjoner, og blitt en av nordmenns mest populære reisemål for storbyferie. Mange forbinder Praha med østblokk, men faktum er at byen ligger lenger vest enn byer som både Stockholm og Wien, og mange av fordommene henger igjen fra Tsjekkoslovakia-tiden og kommunismen.

Byen er kanskje mest kjent for sin fantastiske og varierte arkitektur, og det er ikke uten grunn at den ofte blir kalt for «byen med de tusen spir». Vil man oppleve Praha på sitt beste, bør man reise hit i perioden mellom juni – august, da været er på sitt beste, eller i desember da julemarkedene inntar byen.

Vi har mange gode hotelltilbud og rimelige priser, hvis du ønsker å bo bra og billig i Praha. Hos oss finner du et bredt utvalg på blant annet pensjonater, spa-, boutique- og luksushoteller, så enten du vil bo eksklusivt eller enkelt, finner du garantert et bra og billig hotellrom hos oss.

Julemarked i Praha

Rundt 30. november hvert år åpnes alle det små og store julemarkedene i Praha. De to største julemarkedene holder til i sentrum, ved torget i gamlebyen og på Wenceslas-torget. I tillegg kan man også finne mange andre mindre, men koselige, julemarkeder spredt rundt i byen. På disse markedene kan man få kjøpt alt fra mat og drikke, til leker, eksklusivt håndverk og ikke minst tsjekkisk glass.

Vil du bo nærme mange av Prahas julemarkeder, bør du se etter hotell i området rundt gamlebyen.

Bo i Praha sentrum

Når man skal velge hotell i Praha, blir man ofte nødt til å velge enten et rimelig hotell, eller et hotell med sentral beliggenhet. Vil man for eksempel bo i gangavstand til noen av de mest populære attraksjonene som gamlebyen eller Karlsbroen, må man ofte belage seg på å betale to eller tre ganger så mye som på et hotell litt utenfor sentrum.

Dette betyr allikevel ikke at man nødvendigvis er nødt til å betale i dyre dommer for å få et hotell med god beliggenhet i Praha sentrum. Vi har flere gode hotelltilbud på bra og billige hoteller som for eksempel TOP HOTEL Praha og Hotel William, som ligger like i nærheten av Karlsbroen.

Reise til Praha med barn

Praha er ikke en by som er spesielt tilrettelagt for familier som ferierer med barn, men det er allikevel en by som barna ofte synes er spennende. Alle de gamle og spennende husene og slottene faller godt i smak hos de yngre. I tillegg har Praha også en egen dyrepark og et teknisk museum, som kan passe godt hvis man reiser med barn.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Mange av hotellene vi tilbyr i Praha er godt tilrettelagt for familier, og det er ikke noe problem å finne overnatting til hele familien. Enten du ser etter hotell med balkong, basseng eller andre fasiliteter, er det garantert å finne et godt tilbud hos oss.

Transport

Praha har, på lik linje med de fleste andre storbyer, et godt utbygd kollektivtilbud. Byens undergrunnsbane har tre linjer, og knytter store deler av Praha sammen. Over bakken er det trikk- og bussnettet som er tilgjengelig, og dette dekker så og si hele byen. Å reise kollektivt her er det veldig billig sammenliknet med hva man er vant med hjemme, og det er definitivt den enkleste måten å komme seg fra A til B på.

Skal du reise kollektivt, kan det være praktisk å bruke ruteplanleggeren for å finne ut av hvilke linjer man må ta for å komme frem.

Taxi er også populært blant turister i Praha, men man bør passe på å avtale priser på forhånd, fordi man ofte blir forsøkt lurt trill rundt.

Hvordan komme seg til Praha

Prahas hovedflyplass er Václav Havel lufthavn (PRG), som ligger cirka 17 kilometer utenfor sentrum. Flere flyselskaper tilbyr direkteflyvninger hit fra blant annet Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen, og flyturen tar cirka to timer. Fra flyplassen kan man enten ta taxi eller minibuss for å komme seg inn til byen.

Ser du etter hotell i nærheten av Václav Havel lufthavn, bør du se på noen av våre bra og billige hoteller.

Severdigheter og attraksjoner

Prahas mest kjente landemerke, og en av de mest besøkte turistattraksjonene her, er Karlsbroen. Denne broen ble bygget i 1358, og går over elven Vltava, som renner gjennom Praha. I over 400 år var dette den eneste broen som forbant Gamlebyen med Malá Strana (Lillebyen), og besøkes i dag av over 20 000 turister hver dag.

Ser du etter hotell nær Karlsbroen, kan vi anbefale The Iron Gate Hotel and Suites.

Byens aller fremste turistattraksjon, er Praha slott. Dette er Europas største middelalderslott, og har vært, og er, tilholdssted for tsjekkiske konger og ledere. Denne borgen har vært under kontinuerlig utbygging siden det første av de tilhørende byggene ble bygget rundt år 870. Dette har gjort at slottet har bygninger i nesten alle de forskjellige stilartene som har vært innen arkitektur de siste tusen årene.

Det mest kjente byggverket i Praha slott, er St. Vitus-katedralen. Katedralen er bygget i gotisk stil, og er den viktigste kriken i Tsjekkia. Her oppbevares de tsjekkiske kronjuvelene, og flere av Tsjekkias konger og ledere er gravlagt her.

Er man i gamlebyen, bør man ta en tur innom torget. Torget i gamlebyen regnes for å være sentrum av byen, og her arrangeres det julemarked hvert år, i tillegg til at det finnes mange severdigheter her.

Like nord for gamlebyen finner man Det jødiske kvartalet. Dette området ble delvis spart av nazistene under andre verdenskrig, og her kan man i dag finne noen av de best bevarte jødiske monumentene i Europa. Her kan man også ta turen innom det jødiske museet, som viser frem historien til det jødiske området i Praha.

Ser du etter hotell i nærheten av Josefov (Det jødiske kvartalet) bør du sjekke ut noen av våre gode hotelltilbud.

Vil man besøke museer, kan man ta turen innom nasjonalmuseet. Her kan man blant annet se en imponerende samling med mineraler og bergarter, i tillegg til at man blant annet kan lære mer om Tsjekkia sin historie.

Anbefalinger og hotelltips

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, fotballkamper, musikaler, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å hotellrom beregnet til dette.

Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.

Steder å bo i Praha

Hos cityhotels.no kan du søke etter billige hoteller i Praha og området utenfor sentrum, og enkelt bestille ferien direkte på vår nettside.

Vanskelig å velge hotell? Vi hjelper deg med anbefalinger og tips

Noen ganger er det vanskelig å velge blant alle hotellene. Vi har gode anbefalinger og tips til hotell i Praha, så finner du ikke hotellet du leter etter ta gjerne kontakt med vår kundeservice.

Mer tekst ...

Skjul tekst


Områder og bydeler i Praha