Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Bo bra og billig på hotell i Danmark

Bo bra og billig på hotell i Danmark

København er allerede - med god grunn - trådt inn på verdensscenen over populære storbyer. Men utforsk også Århus, som blant annet er Europeisk Kulturhovedstad 2017. Eller bo i hyggelige gamle byer langs den jyske vestkysten og samtidig kom tett på unik og mangfoldig natur i for eksempel Skagen, Hvide Sande eller Ribe. I Danmark er man alltid tett på kysten, og det flate grønne land får også mange til å hoppe på sykkelen, som kan leies overalt.

Danmark er et lite land, noe som betyr at man lett kan besøke flere steder på én ferie, hvis man har lyst. Temperaturene er typisk nordeuropeiske, men selv om sommeren er høysesong kommer turister hit hele året. For eksempel er desember også mer og mer populært for turister, som enten vil juleshoppe eller bare unne seg selv en helg midt i en travel tid.

Her er det dessuten et stort og variert tilbud av hoteller, og vi har alt fra hytter på campingplasser til eksklusive hoteller, som egner seg godt til akkurat ditt formål med å reise til Danmark.

Destinasjoner i Danmark

  • Hovedstaden København har oppnådd stor popularitet blant turister, og sies samtidig å være en av verdens beste byer å leve i. København er en storby, men overskuelig. Den huser blant annet verdens to eldste fornøyelsesparker - den ene Tivoli midt i byen - den berømte fristad Christiania, samt utallige Michelin restauranter. Se vår Københavnsguide her for tips til aktiviteter og anbefalte hoteller.
  • Århus er Danmarks andre største by, og kalles populært for ‘Smilets By’ eller ‘Verdens Mindste Storby’. Den er i 2017 Europeisk Kulturhovedstad, så det vrimler av kulturelle tilbud. Byen har blant annet markert seg internasjonalt med kunstmuseet Aros, og gå heller ikke glipp av det super moderne Moesgaard Museum, som ligger naturskjønt ved kysten like syd for sentrum. Vil du bo sentralt tett på gode shoppingmuligheter, restauranter, Aros og museumbyen Den Gamle By kan vi anbefale det miljøvennlige hotellet City Hotel Oasia Aarhus. Helt ut til vannet og like ved siden av en stor skog, samt Mindeparken med Marselisborg Slott ligger Marselis Hotel. Se alle våre hoteller i Århus.
  • Klippeøyen Bornholm, som ligger i Østersjøen ligner ikke noe annet sted i Danmark. Det er en liten granittøya, som på dansk folkemunn går under navnet “Solskinsøen". Spesielt på sommeren flokker turister hit, men likevel føles det alltid hyggelig og avslappende sted å være. Blant annet fordi mange turister velger å komme rundt på leide sykler. På Bornholm finner man røkeriene i hver eneste lille fiskerlandsby, og det er ‘et must’ å prøve retten ‘Sol over Gudhjem’, mens man nyter utsikten over denne vakre byen. Kysten er prydet med flotte klippeskråninger, mens man overraskende nok finner noen av Nord-Europas beste sandstrender på sydkysten. Se for eksempel Hotel Balka Strand.
  • Den lille klassiske sjarmerende fiskerbyen Skagen er også en populær destinasjon for danskene. Her slår bølgene fra havene Skagerrak og Kattegat mot hverandre på Jyllands nordligste punkt. På havnen serveres fersk fisk, og flere attraksjoner ligger i kort avstand: for eksempel den ørkenaktige vandreklit Råbjerg Mile, og Den Tilsandede Kirke.
  • Ned langs Jyllands vestkyst finner man mange av Danmarks mest populære strandområder. For eksempel i Hvide Sande og omegn, hvor vi har både hytter på stranden og leilighetshotell med badeland.
  • I det sydvestlige Jylland kan man oppleve helt unike naturfenomener. Her ligger Danmarks største nasjonalpark ved Vadehavet, som er et gjørmete område, som oversvømmes to gange daglig. Her er et rikt dyreliv, hvor spesielt fugler trives godt. Med et opphold i Ribe bor man i Danmarks eldste by og like ved Vadehavet. Herfra kan man for eksempel - når havet ikke står på sitt høyeste - ta traktorbussen eller kjør selv til hyggelige Mandø.

Hvordan er det i Danmark?

Danmark ligger alltid på topp i undersøkelser omkring, hvilke land som har de lykkeligste innbyggere. Dette kan for noen være vanskelig å forstå, da danskere ikke har rykte for at være spesielt smilende eller åpne, men la deg ikke lure. For selv om de i første omgang kan være vanskelige å lese, er danskere generelt et godsindig folk, som gjerne hjelper turister, enten de blir spurt på norsk, svensk eller engelsk.

Det danske kjøkken er spesielt kjent for smørebrød. Basen er mørke-grovt rugbrød, som dekkes av flere lag pålegg og tilbehør. Dessuten er det nærmest ‘et must’ å besøke en pølsevogn og bestille en hot dog med det hele, selv om det i etterkant finnes like så mange shawarma- og sushisteder i byene. De siste årene har dansk matkulturs omdømme fått et løft med flere verdensklasserestauranter, som serverer såkalt ‘new nordic food’.

Reiser du med familien blir det ikke noe problem å finne interessante ting at gjøre for alle aldre. Mange hoteller er godt innrettede til barnefamilier, og vi hjelper gjerne med å finne barnevennlige hoteller.

Det er mange flere interessante byer å besøke i Danmark, og vi har gode hotelltilbud i langt nær de fleste. For tips til destinasjoner kan vi anbefale denne .

Hotell i 30 utvalgte, populære byer i Danmark

Populære feriedestinasjoner i Danmark

20 utvalgte hotelltilbud i Danmark

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen, København

Nær City Safari, København
1 km fra sentrum.
Priser fra 3027 NOK
Radisson Blu H.C. Andersen Hotel, Odense

Radisson Blu H.C. Andersen Hotel, Odense, Odense

Nær Hans Christian Andersen-museet, Odense
Priser fra 1990 NOK
First Hotel Atlantic

First Hotel Atlantic, Århus

Nær ARoS, Århus
Priser fra 1393 NOK
Scandic Regina

Scandic Regina, Herning

Nær Herning museum, Herning
1 km fra sentrum.
Priser fra 1662 NOK
Scandic Bygholm Park

Scandic Bygholm Park, Horsens

Nær Bygholm Park Legeplads, Horsens
1 km fra sentrum.
Priser fra 1287 NOK
Scandic Kolding

Scandic Kolding, Kolding

Nær 4 Elementer, Kolding
5 km fra sentrum.
Priser fra 1511 NOK
Radisson Blu Limfjord Hotel Aalborg

Radisson Blu Limfjord Hotel Aalborg, Aalborg

Nær Jens Bangs Stenhus, Aalborg
Priser fra 2327 NOK
Color Hotel Skagen

Color Hotel Skagen, Skagen

Nær Skagens museum, Skagen
2 km fra sentrum.
Priser fra 1741 NOK
Hotel Svanen, Billund

Hotel Svanen, Billund, Billund

Nær Lalandia vannland, Billund
1 km fra sentrum.
Priser fra 1491 NOK
Hotel Britannia

Hotel Britannia, Esbjerg

Nær Heerups Have, Esbjerg
Priser fra 2490 NOK
Scandic The Reef

Scandic The Reef, Frederikshavn

Nær Kennedy Parken, Frederikshavn
Priser fra 1292 NOK
Best Western Plus Hotel Kronjylland

Best Western Plus Hotel Kronjylland, Randers

Nær Randers tropiske dyrepark, Randers
1 km fra sentrum.
Priser fra 1268 NOK
First Hotel Kolding

First Hotel Kolding, Kolding

Nær Legeparken, Kolding
1 km fra sentrum.
Priser fra 1017 NOK
Scandic Sønderborg

Scandic Sønderborg, Sønderborg

Nær Oksbol Kirke, Sønderborg
2 km fra sentrum.
Priser fra 1909 NOK
Best Western Kryb I Ly

Best Western Kryb I Ly, Fredericia

I Fredericia (Taulov), Fredericia
11 km fra sentrum.
Priser fra 1045 NOK
Best Western Hotel Svendborg

Best Western Hotel Svendborg, Svendborg

Nær Tykke Maend I Centrum, Svendborg
Priser fra 1591 NOK
Hotel Pejsegården

Hotel Pejsegården, Brædstrup

Nær Braedstrup Kirke, Brædstrup
3 km fra sentrum.
Priser fra 753 NOK
Løgstør Parkhotel

Løgstør Parkhotel, Løgstør

Nær Logstor Golfklub, Løgstør
4 km fra sentrum.
Priser fra 763 NOK
Borbjerg Mølle Kro

Borbjerg Mølle Kro, Holstebro

Nær Borbjerg Molle Golf, Holstebro
11 km fra sentrum.
Priser fra 1114 NOK
Molskroen Strandhotel

Molskroen Strandhotel, Ebeltoft

Nær Handrup Kirke, Ebeltoft
5 km fra sentrum.
Priser fra 4426 NOK

Kart over 20 anbefalte hotell i Danmark