Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Bo bra og billig på hotell i Dublin sentrum


Tips til 10 hotell vi anbefaler i Dublin

Butlers Townhouse

Butlers Townhouse

Nær Aviva stadion, Dublin
2 km fra sentrum.
Priser fra 1084 NOK
Hampton Hotel

Hampton Hotel

Nær RDS, Dublin
2 km fra sentrum.
Priser fra 1168 NOK
Albany House

Albany House

Nær St. Stephen's Green, Dublin
1 km fra sentrum.
Priser fra 1298 NOK
Stephen's Green Travelodge

Stephen's Green Travelodge

Nær St. Stephen's Green, Dublin
1 km fra sentrum.
Priser fra 1326 NOK
The Belvedere Hotel Parnell Square

The Belvedere Hotel Parnell Square

Nær Garden of Remembrance, Dublin
1 km fra sentrum.
Priser fra 1392 NOK
Premier Suites Plus Dublin Ballsbridge

Premier Suites Plus Dublin Ballsbridge

Nær RDS, Dublin
3 km fra sentrum.
Priser fra 1411 NOK
Lansdowne Hotel

Lansdowne Hotel

Nær Dublin Zoo, Dublin
2 km fra sentrum.
Priser fra 1485 NOK
Holiday Inn Express Dublin City Centre

Holiday Inn Express Dublin City Centre

Nær Garden of Remembrance, Dublin
1 km fra sentrum.
Priser fra 1673 NOK
The Parliament Hotel formerly the Arlington Hotel Temple Bar

The Parliament Hotel formerly the Arlington Hotel Temple Bar

Nær Dublin Castle, Dublin
Priser fra 1677 NOK
Harcourt Hotel

Harcourt Hotel

Nær Brown Thomas Flagship Store, Dublin
1 km fra sentrum.
Priser fra 1952 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Dublin

Områder og bydeler nær Dublin

Reiseguide Dublin

Bo bra og billig på hotell i Dublin sentrum

Dublin er hovedstaden og den største byen i Irland, med litt over 500 000 innbyggere. Byen har en historie som strekker seg mer enn 1000 år tilbake, og er mer enn bare puber og utesteder, som folk flest ofte forbinder med denne byen. Dublin er allikevel ikke byen med flest severdigheter og attraksjoner, men det er en hyggelig storby, som er perfekt å vandre rundt i og se seg omkring.

Vi har mange gode hotelltilbud og rimelige priser, hvis du ønsker å bo bra og billig i Dublin. Hos oss finner du et bredt utvalg på blant annet pensjonater, boutique- og luksushoteller, så enten du vil bo eksklusivt eller enkelt, finner du garantert et rimelig hotell hos oss.

Bo i Dublin sentrum

Dublin er en forholdsvis liten by, med få innbyggere i forhold til mange andre Europeiske storbyer. Går man rundt i Dublin klarer man å få med seg det meste av sentrum på en dag, og finner man seg et hotell som ligger sentralt, har man et godt utgangspunkt for å komme seg rundt.

Ser du etter hoteller med sentral og god beliggenhet i Dublin sentrum, bør du ta en titt på våre gode hotelltilbud.

Uteliv og mat

Irland er kjent for sine puber, og Dublin er ikke noe unntak. Her kan man finne mange puber, med alle mulige slags temaer og konsepter, og de fleste spiller garantert tradisjonell, irsk musikk. En del puber har også live underholdning, og drar til seg mange turister hver kveld.

Dublins uteliv er mer enn bare de tradisjonelle pubene. Cirka halvparten av byens befolkning er under 30 år, noe som blant annet har ført til at byen har et aktivt og pulserende uteliv. Dette har også medført at Dublin etter hvert fått rykte på seg som en av Europas beste partybyer.

Området rundt Temple Bar er det mest populære når det kommer til uteliv blant turister, og her finner man en stor andel av byens restauranter, puber og nattklubber. Ser du etter hotell i nærheten av Temple Bar, har vi flere gode hotelltilbud.

Reise til Dublin med barn

Dublin er en fin by å ta med barn til. Her finner man mange store parker og lekeplasser hvor barn kan få ut energi, og for familier med barnevogn er det lett å manøvrere seg frem, da byen er forholdsvis flat og har mange gågater. Den mest populære attraksjonen for barn, er Dublin Zoo, som er Irlands største dyrehage, og en av verdens eldste dyrehager, som har eksistert siden 1831. Her kan man se alt fra løver og tigre, til tarantellaer og påfugler.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Mange av hotellene vi tilbyr i Dublin er godt tilrettelagt for familier, og det er ikke noe problem å finne overnatting til hele familien.

Transport

Taxi i Dublin er mye rimeligere enn hjemme, og det er den enkleste måten å komme seg rundt på. Folk i byen er som regel veldig pratsomme, og taxisjåførene er ikke noe unntak. Havner du først i prat med en taxisjåfør, kan du fort ende opp med å få en guidet tur som er mye mer personlig enn hva du får på turistbussene.

Dublin har også ulike kollektivtilbud med blant annet busser som dekker store deler av byen, og trikk som har to linjer som dekker store deler av det sentrale Dublin

Hvordan komme seg til Dublin?

Dublin lufthavn (DUB) er Dublins hovedflyplass, og i tillegg til å være Irlands travleste flyplass, er dette også hovedbasen for blant annet flyselskapet Ryanair. Flyplassen ligger cirka 10 kilometer unna Dublin sentrum, og herifra kan man ta enten taxi, flybuss eller vanlig buss for å komme seg inn til byen. Når man skal fly til Irland er det også viktig å huske på at man må ha med seg pass, da Irland ikke er medlem av Schengen.

Ser du etter hotell i nærheten av Dublin Lufthavn (DUB), har vi flere bra og billige hoteller.

Severdigheter og attraksjoner

Selv om mange ikke er klar over det, har Dublin en rekke spennende og interessante severdigheter.

For de som er interessert i arkitektur og historie, er dette en flott by å reise til. I motsetning til mange andre europeiske byer hadde man ikke råd til å pusse opp Dublin på 60- og 70-tallet, og dermed har mange av de gamle husene fra 1700- og 1800-tallet blitt stående. Dette gir byen et unikt preg, og det er uendelig mange spennende hus man kan gå og se på.

Er man opptatt av historie, burde man ta turen til Trinity College. Dette er Irlands eldste og mest prestisjetunge college, og er kjent for sitt gamle bibliotek med over fem millioner bøker, og for å stille ut den verdensberømte Kellsboken. Denne boken stammer tilbake fra 700- eller 800-tallet, og er en av Irlands største og best bevarte skatter. Vil man lære mer om Irlands historie, kan man også ta turen innom Kilmainham fengselet. I dette tidligere fengselet er det i dag et museum som viser historien til Irsk nasjonalisme, og føler man for å lære mer om landets middelalder- og viking-historie, bør man ta turen til Dublinia.

Er du på jakt etter hotell i nærheten av Trinity College eller hotell i nærheten av Kilmainham, bør du sjekke ut noen av våre gode hotelltilbud.

For de som vil lære mer om Irlands øltradisjon og Guinness, er et besøk i Guinness Storehouse nesten uunnværlig. Dette er en av Irlands fremste turistattraksjoner, og holder til i et av de gamle bryggerilokalene. Her kan man se nærmere på hvordan ølbryggingsprosessen er, og lære om Guinness’ historie, eller man kan ta en tur i baren i øverste etasje, og nyte utsikten utover Dublin.

Andre severdigheter som også er verdt å få med seg, er blant annet St. Valentine gravsted, Phoenix Park og ikke minst St. Partick’s Cahtedral og Christ Church Cathedral, som er to av Irlands best bevarte middelalderkirker.

Vil du har flere tips til attraksjoner og severdigheter du bør besøke, kan vi anbefale denne reiseguiden.

Anbefalinger og hotelltips

Synes du det er vanskelig å velge hotell, bør du sjekke ut våre anbefalte hoteller nedenfor. Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, fotballkamper, musikaler, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å hotellrom beregnet til dette.