Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Bo bra og billig på hotell i Firenze sentrum


Tips til 10 hotell vi anbefaler i Firenze

Hotel Meridiana

Hotel Meridiana

I Firenze (Campo di Marte), Firenze
2 km fra sentrum.
Priser fra 560 NOK
Hotel De Lanzi

Hotel De Lanzi

Nær Santa Maria del Fiore-katedralen, Firenze
Priser fra 710 NOK
Hotel Beatrice

Hotel Beatrice

Nær Santa Maria del Fiore-katedralen, Firenze
1 km fra sentrum.
Priser fra 799 NOK
Hotel Botticelli

Hotel Botticelli

Nær Santa Maria del Fiore-katedralen, Firenze
1 km fra sentrum.
Priser fra 925 NOK
Hotel Sempione

Hotel Sempione

Nær Santa Maria del Fiore-katedralen, Firenze
1 km fra sentrum.
Priser fra 958 NOK
Hotel Villa Liana

Hotel Villa Liana

Nær Santa Maria del Fiore-katedralen, Firenze
1 km fra sentrum.
Priser fra 967 NOK
Loggiato dei Serviti

Loggiato dei Serviti

Nær Santa Maria del Fiore-katedralen, Firenze
1 km fra sentrum.
Priser fra 1042 NOK
Hotel Londra

Hotel Londra

Nær Mercado Central, Firenze
1 km fra sentrum.
Priser fra 1111 NOK
Hotel Caravaggio

Hotel Caravaggio

Nær Santa Maria del Fiore-katedralen, Firenze
1 km fra sentrum.
Priser fra 1116 NOK
Hotel Magenta

Hotel Magenta

Nær Santa Maria Novella basilika og museum, Firenze
1 km fra sentrum.
Priser fra 1121 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Firenze

Områder og bydeler nær Firenze

Reiseguide Firenze

Bo bra og billig på hotell i Firenze sentrum

Wikimeda Commons. Lisensiert under Creative Commons 3.0

Firenze ligger i Italia, og er regionhovedstad i Toscana. Navnet kommer fra latin – Florentia, som betyr den blomstrende, og årlig er det flere millioner turister som besøker byen. Byen blir regnet for å være fødestedet for den italienske renessansen, og den er full av spennende attraksjoner og historie. Det er en relativt liten by med en fantastisk atmosfære, som man garantert kommer til å forelske seg i, og vil dra tilbake til.

Firenze har et varmt klima, og er en flott helårsdestinasjon. Selv om byen ikke har det største utvalget av butikker eller det hotteste utelivet, tar den igjen mye med alle sine attraksjoner, og den gode maten. Firenze er en by som passer for de fleste, enten man drar med familie, på romantisk weekend eller på tur med venner.

Vi har mange gode hotelltilbud og rimelige priser, hvis du ønsker å bo bra og billig i Firenze. Hos oss finner du et bredt utvalg på blant annet pensjonater, boutique- og luksushoteller, så enten du vil bo eksklusivt eller enkelt, finner du garantert et rimelig hotell hos oss.

Shopping i Firenze

Er man på jakt etter kjedebutikker og store varehus er ikke Firenze det beste stedet å dra til. Byen er kjent for sine lange håndverkstradisjoner, og man finner mange store og små lokale butikker som selger håndlagde varer i topp kvalitet. Det holdes også flere markeder rundt omkring i byen, hvor det selges alt fra mat til håndverksvarer. Det mest kjente er kanskje San Lorenzo-markedet, hvor man spesielt kan få kjøpt skinnvarer, klær og suvenirer, i tillegg til mye annet.

Ser du etter et bra og billig hotell med kort avstand til mye av Firenzes shopping, kan vi anbefale å finne et hotell i området rundt Duomo, som for eksempel Grand Hotel Baglioni.

Bo i Firenze sentrum

Firenze er ikke en spesielt stor by, og det er korte avstander mellom byens attraksjoner. Finner man seg et hotell med sentral beliggenhet, har man dermed gode muligheter til å komme seg rundt i byen, og man kan gå fra attraksjon til attraksjon og få med seg alt det spennende som Firenze kan by på.

Ser du etter bra og billige hoteller, med god beliggenhet i Firenze sentrum , kan vi blant annet anbefale Porta Faenza Hotel.

Firenze for barn

Firenze er en by det passer godt å ta med barna til. Italienerne er flinke med barn, og den italienske maten faller alltid i smak. Det kryr av pizzarestauranter og iskrembarer over hele byen, og de korte avstandene gjør at både store og små kan gå fra attraksjon til attraksjon uten at det blir for lange gåturer. Attraksjonene er kanskje ikke spesielt rettet mot barn, men de kan være morsomme og lærerike å besøke, både for store og små.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Mange av hotellene vi tilbyr i Firenze er godt tilrettelagt for familier, og det er ikke noe problem å finne overnatting til hele familien.

Transport i Firenze

Firenze er ikke en spesielt stor by, men skal reise over større avstander, kan det være kjekt å benytte seg av byens kollektivtilbud. Dette består hovedsakelig av busser, og man kan stort sett komme seg overalt i byen med bussene. Taxi kan også være et godt alternativ, så lenge man husker på at man enten må ringe og bestille, eller vente på en holdeplass. I motsetning til mange andre storbyer, kan man nemlig ikke stoppe en taxi gatelangs her.

Reiser man med bil i Firenze, bør man merke seg at det er dårlig med parkeringsmuligheter inne i byen. Det kan derfor være lurt å finne ut på forhånd hvor man skal parkere, slik at man slipper å lete etter parkering. I byens historiske sentrum er det også en såkalt «begrenset trafikksone», hvor man trenger tillatelse for å kjøre. Skal man bo på et hotell i dette området, bør man derfor avklare på forhånd med hotellet angående parkering, og tillatelser til å kjøre inn for å slippe av bagasje og liknende.

Hvordan komme seg til Firenze

Flyr man til Firenze, lander man på Peretola Internasjonale Flyplass (FLR) , som ligger cirka 4 kilometer unna sentrum. Fra flyplassen kan man ta flybuss inn til byen, og turen tar ikke mer enn 15 minutter. Vi har også flere gode hotelltilbud på hoteller i nærheten av Peretola Flyplass (FLR), hvis du ønsker å bo nære flyplassen.

Det er ingen flyselskaper som tilbyr direkteflyvinger hit i fra Norge, men man kan komme seg unna med en mellomlanding. Ønsker man å fly direkte, kan man for eksempel fly til Pisa. Det er også gode togforbindelser fra andre italienske byer, så mulighetene er mange hvis man ikke har noe imot å lande et stykke lenger unna Firenze.

Attraksjoner i Firenze

Firenze er først og fremst en by med mye historie og kultur, og det er nok av attraksjoner og severdigheter å få med seg. For turister kan hele byen nesten føles som et stort, utendørs museum, med bygninger og plasser som er dekorert og designet av noen av historiens største kunstnere. Allikevel bør man ta seg en tur inn på et museum eller to, da bygningene kan by på enda mer på innsiden.

Et av de mest kjente kunstmuseene i verden, holder til i Uffizi-palasset. Selve palasset ble bygget på midten av 1500-tallet, og stiller i dag ut verker av kunstnere som Da Vinci, Rafael og Michelangelo. Dette er en av Firenzes aller mest populære attraksjoner, og man bør være oppmerksom på at det kan være ekstremt lang ventetid for å komme inn her. (Opptil 5 timer i turistsesongen) Det kan derfor være en god idé å forhåndsbestille billetter, for å komme inn raskere.

Ser du etter hotell i nærheten av Uffizi, kan vi anbefale å bo på NH Porta Rossa.

Ikke langt fra Uffizi-palasset, finner man Ponte Vecchio. Navnet er italiensk for gammel bro, noe som stemmer godt, da broen har stått siden miden av 1300-tallet. Denne broen er kjent for alle sine butikker, spesielt gullsmeder og liknende butikker, som ligger langs den. Broen har også blitt brukt av par til å befeste sin kjærlighet, ved å henge opp en hengelås og kaste nøkkelen i elven Arno som renner under. Dette har etter hvert ført til problemer og hærverk, og man kan i dag bli bøtelagt for å gjøre det.

Vil du på bo hotell nærme Ponte Vecchio, kan vi anbefale Room Mate Isabella.

En kort gåtur fra Ponte Vecchio, finner man Palazzo Vecchio, eller «gammelt palass» som det betyr på italiensk. Dette er rådhuset i Firenze, og det var utenfor dette palasset at Michelangelos mesterverk «David» stod. I dag er statuen som står her en kopi, og den originale statuen kan man se på Galleria dell'Accademia, som heller ikke ligger langt unna.

Er man på jakt etter et sted å få god utsikt utover byen, bør man definitivt ta turen til Giottos klokketårn. Dette tårnet står rett ved siden av den store katedralen Basilica di Santa Maria del Fiore, og tar deg 82 meter over bakken, noe som gir deg en fantastisk utsikt utover byen.

Leter du etter hotell i området rundt Palazzo Vecchio og Santa Maria del Fiore, bør du sjekke ut noen av våre gode hotelltilbud.

Andre attraksjoner som også er verdt å få med seg er for eksempel Basilica di San Lorenzo, Palazzo Pitti og Santa Maria Novella. Trenger du flere tips til hva du bør se og gjøre i Firenze, kan vi anbefale denne guiden.

Anbefalinger og tips til hotell

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, fotballkamper, musikaler, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å hotellrom beregnet til dette.

Leter du etter hotell med balkong, svømmebasseng, eller har andre spesielle krav? Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.