Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Bo bra og billig på hotell i Roma sentrum


Tips til 10 hotell vi anbefaler i Roma

B&B Hotel Roma Trastevere

B&B Hotel Roma Trastevere

I Quartiere XXXII Europa (Trastevere), Roma
3 km fra sentrum.
Priser fra 579 NOK
Fenix Hotel

Fenix Hotel

Nær Villa Torlonia, Roma
3 km fra sentrum.
Priser fra 598 NOK
Hotel Aventino

Hotel Aventino

Nær Circo Massimo, Roma
2 km fra sentrum.
Priser fra 638 NOK
Hotel Re di Roma

Hotel Re di Roma

I Roma (San Giovanni), Roma
4 km fra sentrum.
Priser fra 644 NOK
Hotel Fori Imperiali Cavalieri

Hotel Fori Imperiali Cavalieri

Nær Romersk forum, Roma
1 km fra sentrum.
Priser fra 738 NOK
Hotel Igea

Hotel Igea

Nær Basilica di Santa Maria Maggiore, Roma
2 km fra sentrum.
Priser fra 794 NOK
Class House

Class House

Nær Spansketrappen, Roma
Priser fra 874 NOK
Hotel Le Petit

Hotel Le Petit

Nær Teatro dell'Opera di Roma, Roma
1 km fra sentrum.
Priser fra 887 NOK
Albani Hotel Roma

Albani Hotel Roma

Nær Galleria Borghese, Roma
2 km fra sentrum.
Priser fra 925 NOK
Hotel XX Settembre

Hotel XX Settembre

Nær Teatro dell'Opera di Roma, Roma
2 km fra sentrum.
Priser fra 1261 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Roma

Områder og bydeler nær Roma

Reiseguide Roma

Bo bra og billig på hotell i Roma sentrum

Copyright by Moyan Brenn

Roma er hovedstaden i Italia, og har vært en viktig by i Europeisk historie helt siden den etter sagnet ble grunnlagt i 753 f.Kr. Roma har vært sentrum for Romerriket, og har en stor andel historiske bygninger og plasser, som i dag er store turistattraksjoner og noen av verdens største kulturhistoriske og arkeologiske skatter.

Roma er ikke et førstevalg hvis man reiser med barn, men passer derimot bedre for en weekendtur eller en romantisk weekend. Turistsesongen regnes for å være mars – juli og oktober – november, da det ofte blir veldig varmt midt på sommeren, og ganske kjølig i vintermånedene. Vil man allikevel reise hit utenfor sesongen, kan det anbefales å dra på vinteren, da det ofte er lite turister, men varmt nok i været for de fleste nordmenn.

Vi har et bredt utvalg av pensjonater, spa-, boutique- og luksushoteller i Roma, og du finner garantert hotellet du er på jakt etter blant våre gode hotelltilbud.

Bo i Roma sentrum

Midt i sentrum av Roma, finner man Pantheon. Hoteller i dette området ligger veldig sentralt, og man har kort vei til de fleste av Romas attraksjoner, og noen av verdens mest kjente og historiske byggverk, som for eksempel Spansketrappen, Colosseum, Vatikanet og Castel Sant’Angelo.

Vi har mange bra og billige hoteller med god beliggenhet i Roma sentrum . Blant annet kan vi anbefale Albergo Santa Chiara, som ligger veldig sentralt, og hvor man bor i gangavstand til Pantheon.

Ser du etter hotell med balkong, med basseng eller andre fasiliteter, men har problemer med å finne frem? Ta kontakt med vår kundeservice, så hjelper vi deg med å finne et hotell som passer for din tur!

Severdigheter og attraksjoner

Roma har en rekke kjente severdigheter som er verdt å få med seg, og dette er definitivt en by for de som er interessert i historie. Reiser man hit, bør man forberede seg på å prioritere enkelte severdigheter, da man ikke kan få med seg alt på en tur. Det er bedre å kose seg i byen, og heller spare noen attraksjoner til senere, da dette definitivt er en by man vil reise tilbake til.

Vatikanstaten er en selvstendig stat som ligger inne i Roma. Staten er blant annet tilholdssted for paven, og her finner man noen av de mest kjente og historiske byggverkene i Roma; Peterskirken og Det Sixtinske Kapell. Peterskirken er hovedkirke for den katolske tro, og er en av verdens største kirker. Det Sixtinske Kapell er kanskje et av de mest spektakulære byggverkene man bør få med seg. De imponerende kunstverkene som kapellet er dekorert med innvendig, er blant annet malt av renessansekunstneren Michelangelo. Like i nærheten av Vatikanstaten finner man også Castel Sant’Angelo, hvor det i dag er et museum, og hvor man har god utsikt til Peterskirken.

Er du på jakt etter hotell i nærheten av Vatikanstaten, kan vi blant annet anbefale Starhotels Michelangelo.

En av Romas mest populære, og mest besøkte turistattraksjoner, er Spansketrappen. I dette området finner man mange bra og billige hoteller, og det er et veldig populært turistområde. Ser du etter rimelige hoteller ved Spansketrappen, har vi et bredt utvalg og gode tilbud.

Piazza Navona er også et velkjent turistmål i Roma. Denne plassen er oppført på restene av Dominitians’ sirkus, som var en gammel idrettsarena. I dag er plassens hovedattraksjoner den store obelisken og de to vakre fontenene som er oppført der, i tillegg til flere historiske bygninger.

Rett i nærheten av Piazza Navona, finner man Pantheon. Pantheon ble bygget rundt år 100, og er et av de best bevarte byggverkene fra romertiden. Bygningen er mest kjent for sin karakteristiske form, og er definitivt et sted det anbefales å besøke når man er her. Leter du etter hotell i nærheten av Pantheon eller Piazza Navona , har vi flere gode hotelltilbud.

Et av byens mest ikoniske byggverk, er Colosseum . Dette byggverket ble bygget rundt år 80 e.Kr. og har blitt omtalt som et av verdens syv moderne underverker. Det var opprinnelig et stort amfiteater som ble brukt til gladiatorkamper, men har siden den tid forfalt ganske mye, og det er kun ruinene av byggverket som står igjen i dag.

Vi har også flere rimelige hoteller i nærheten av Colosseum.

Shopping i Roma

Roma har et stort utvalg av butikker og markeder, og det er hovedsakelig lærvarer og klær som er populært. De mest eksklusive butikkene finner man i områdene rundt Spansketrappen, men vil man oppsøke rimeligere butikker, anbefales det å legge turen innom Via del Corso. Dette er en lang handlegate med flere kjedebutikker, og er et rimeligere alternativ til de dyre butikkene. Leter du etter hotell i nærheten, har vi flere gode tilbud.

Her kan du finne noen gode tips hvis du skal på shopping i Roma.

Transport

Roma har et metro-nett med to linjer, i tillegg til et trikkenett, men det er hovedsakelig det omfattende bussnettverket som er den beste måten å reise kollektivt på. Det er også viktig å huske på at det kan være vanskelig å beregne reisetid, på grunn av den veldig varierende trafikken. Skal du ut å reise kollektivt i Roma, kan det også være kjekt å bruke ruteplanleggeren, hvor du kan finne beste transportrute fra A til Å.

Flyplass

Roma har to flyplasser, Ciampino (CIA) og Fiumicino (FCO). Fiumicino, eller Leonardo da Vinci internasjonale lufthavn som den også heter, er Italias største flyplass, og tar imot nesten 38 millioner passasjerer årlig. Ciampino ligger nærmere sentrum, og er et mer populært landingssted for lavprisselskaper og charterfly, men er en mye mindre flyplass.

Fiumicino har gode forbindelser med jernbane, og det går blant annet tog herifra rett inn til Termini sentralbanestasjon. Fra Ciampino går det flere bussruter, og det er gode muligheter for å komme seg inn til sentrum ved å reise kollektivt.

Rom med barn

Roma er ikke spesielt tilrettelagt for familier som reiser med barn, men det betyr allikevel ikke at man ikke kan få en vellykket ferie når man reiser med barn. I sentrum og områdene rundt, finner man flere parker som kan være fine å slappe av i, og nyte det fine været. Dessuten finner man også dyrehage, vannpark og ikke minst Time Elevator, som er et aktivitetssenter, tilrettelagt slik at det blir morsomt for barn å lære om Romas historie.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du trenger hjelp med å finne hotell som passer for din familietur.

Anbefalinger og nyttige tips

Skal man reise kollektivt i Roma, er det viktig at man passer godt på verdisaker og eiendeler man ikke vil miste. Mange lommetyver opererer på busser og i områdene med mye turister, og det er lurt å gjemme verdisakene på sikre steder, slik at det ikke er mulig å stjele dem.

Er du på jakt etter flere tips til ting man kan gjøre og oppleve i Roma, kan vi anbefale denne reiseguiden, som gir deg noen gode tips om hva du kan finne på.

Ønsker du å bestille gruppereise med både hotell og fly, kan vi hjelpe deg med det! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et godt tilbud på din reise.

Skal du på konserter, musikaler, fotballkamper, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å finne hotellrom beregnet til dette. Har du problemer med å velge hotell, kan vi hjelpe deg! Ta kontakt med vår kundeservice som har bred erfaring og nyttige hotelltips til hvilke hoteller man bør velge.