Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Bo bra og billig på hotell i Venezia sentrum


Tips til 10 hotell vi anbefaler i Venezia

Hotel Helvetia

Hotel Helvetia

Nær St. Markus-basilikaen, Venezia
3 km fra sentrum.
Priser fra 747 NOK
Certosa Hotel

Certosa Hotel

I Venezia (Isola La Certosa), Venezia
2 km fra sentrum.
Priser fra 880 NOK
Hotel Villa Edera

Hotel Villa Edera

Nær St. Markus-basilikaen, Venezia
3 km fra sentrum.
Priser fra 926 NOK
Belle Epoque

Belle Epoque

Nær St. Mary of the Friars, Venezia
1 km fra sentrum.
Priser fra 934 NOK
Hotel Villa Cipro

Hotel Villa Cipro

I Lido di Venezia (Lido di Venezia), Venezia
3 km fra sentrum.
Priser fra 967 NOK
Hotel La Meridiana

Hotel La Meridiana

I Lido di Venezia (Lido di Venezia), Venezia
4 km fra sentrum.
Priser fra 1087 NOK
Albergo Commercio e Pellegrino

Albergo Commercio e Pellegrino

Nær St. Markus-basilikaen, Venezia
Priser fra 1191 NOK
Hotel Spagna

Hotel Spagna

Nær St. Mary of the Friars, Venezia
1 km fra sentrum.
Priser fra 1345 NOK
Hotel Violino D Oro

Hotel Violino D Oro

Nær St. Markus-basilikaen, Venezia
Priser fra 1625 NOK
Pensione La Calcina

Pensione La Calcina

Nær Peggy Guggenheim-museet, Venezia
1 km fra sentrum.
Priser fra 1915 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Venezia

Områder og bydeler nær Venezia

Reiseguide Venezia

Bo bra og billig på hotell i Venezia sentrum

Foto Tomas Ruud

Venezia ligger i Italia, og er kjent for sin vakre arkitektur, sin spennende historie og ikke minst alle kanalene. Med over 40 kilometer med kanaler, og over 400 broer som knytter byen sammen, er dette en unik og spennende by å utforske. Byen er hovedstaden i Veneto-regionen, og besøkes årlig av mer enn 15 millioner turister, noe som gjør den til en av de mest populære turistbyene i Italia.

Venezia er i tillegg proppfull av fantastiske restauranter, kafeer og butikker, og er et perfekt reisemål for en romantisk weekendtur, eller bare for å gå på sightseeing.

Vi har mange gode hotelltilbud og rimelige priser, hvis du ønsker å bo bra og billig i Venezia. Hos oss finner du et bredt utvalg på blant annet pensjonater, spa-, boutique- og luksushoteller, så enten du vil bo eksklusivt eller enkelt, finner du garantert et bra og billig hotellrom hos oss.

Bo i Venezia sentrum

Bor man på et hotell i sentrum av Venezia, er man garantert å få en god opplevelse av byen. Velger man et hotell med sentral beliggenhet har man kort vei, og gode muligheter, til å komme seg ut og utforske alt det Venezia har å by på, og man får god tid til å nyte alle severdighetene og attraksjonene som finnes her.

Vil du bo på hotell i Venezia sentrum kan vi anbefale Hotel Cavalletto e Doge Orseolo og Hotel Gorizia A La Valigia.

Reise til Venezia med barn

Venezia sentrum er ikke et ideelt sted å ta med barn. Med de små og trange gatene, mye folk og kanaler på alle kanter, kan det fort skje uhell når man er ute med små barn. Dessuten er har ikke Venezia spesielt mange tilbud og aktiviteter for barn, og de fleste barn vil syntes det blir langtekkelig å gå rundt i gatene og se på kirker, museer og gallerier.

Vil man ta med barn til Venezia, anbefales det heller å legge turen til Lido di Venezia, som ligger et lite stykke unna selve byen. Dette er en stor sandbank i Veneziabukta, hvor man finner mange kafeer og restauranter, i tillegg til områdets aller beste badestrender.

Vi har flere bra og billige hoteller i nærheten av Lido di Venezia, som kan være verdt å sjekke ut.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Mange av hotellene vi tilbyr i nærheten av Venezia er godt tilrettelagt for familier, og det er ikke noe problem å finne overnatting til hele familien. Enten du vil ha hotell med balkong, svømmebasseng eller andre fasiliteter.

Transport

Siden Venezia er bygget på vannet, og man kun finner kanaler der man vanligvis finner veier, er det rutebåtene som er det beste alternativet hvis man skal komme seg raskt over lengre avstander. Det finnes både mindre kanalbåter, som tar deg rundt i sentrum, og større som man kan benytte seg av hvis man skal reise til andre øyer i nærheten. Hvis man kun skal reise korte avstander, er den beste, og billigste, måten å komme seg rundt på til fots.

Det går også taxibåter, som er relativt raske, men prisen på disse er ofte veldig høy, og man bør passe på å sjekke prisene før man benytter seg av de.

Et annet populært fremkomstmiddel i Venezia, er gondolene. Disse båtene er selve ikonet på Venezia, og er mer for sightseeing enn de er for å komme seg rundt. Skal man reise med slike gondoler, kan det også være lurt å forhøre seg om pris på forhånd, da prisene her også kan variere.

Hvordan komme seg til Venezia

Den enkleste måten å komme seg til Venezia på, er å fly til Venezias hovedflyplass, Marco Polo flyplass (VCE). Flyplassen ligger inne på fastlandet, cirka 14 kilometer unna byen, og er en av de viktigste flyplassene i Nord-Italia, med over 8 millioner reisende årlig. Fra flyplassen er den enkleste måten å komme seg inn til byen på med båt. Båtene går fra kaia rett utenfor flyplassen, og bruker cirka 45 minutter på turen inn. Man kan også ta buss fra flyplassen til Piazzale Roma, som er ankomsten til byen, men vil man se byen fra sin beste side, kan det anbefales å velge båt.

Ser du etter hotell i nærheten av Venezias hovedflyplass, Marco Polo (VCE) , bør du sjekke ut noen av våre gode hotelltilbud.

Reiser man til Venezia med leiebil, kan det også være greit å sjekke ut hvilke parkeringsmuligheter som finnes her.

Severdigheter og attraksjoner

Severdighetene står mildt sagt i kø når man reiser til Venezia. Enten man vil gå rundt i gatene og betrakte den spesielle arkitekturen, besøke historie bygninger og monumenter, eller besøke verdensberømte gallerier, finner man garantert noe man har lyst til.

Venezias «hovedgate» er Canal Grande. Dette er den største kanalen som går gjennom byen, og er en stor turistattraksjon. Langs kanalen finner man mange av byens fineste palasser, hvor mange av Venezias rikeste og viktigste personer har bodd opp i gjennom tiden. Er du på jakt etter hotell like ved Canal Grande, kan vi anbefale å se på hoteller i området rundt San Polo.

Over Canal Grande går den berømte Rialtobroen. Denne broen ble bygget på slutten av 1500-tallet, og er den eldste broen som krysser kanalen. Den var i lang tid den eneste broen som knyttet de to sidene av kanalen sammen, og er i dag fortsatt den viktigste broen som går over Canal Grande.

Ser du etter hotell i nærheten av Rialtobroen, kan vi anbefale Hotel Gorizia A La Valigia.

En tur til Venezia er sjeldent komplett uten et besøk på Markusplassen. Dette er den største åpne plassen i byen, og her kan man se flere av Venezias mest kjente byggverk. Et av disse byggverkene er Dogepalasset, som er blitt et av de viktigste kjennemerkene på Venezia. Dette var tidligere bygningen hvor regjeringen holdt til, i tillegg til at det fungerte som fengsel og rettsbygning. Denne bygningen er kjent for sin overdådige utsmykking, og er definitivt et sted man bør ta en tur innom når man er her.

Er man interessert i kunst, bør man ta turen til Accademia. Her kan man se mesterverker som er malt av kjente venetianske kunstnere opp i gjennom historien, frem til slutten av 1700-tallet. Når man er lei av den klassiske kunsten, og heller vil se på moderne kunst, kan man ta turen innom Guggenheimmuseet, og se malerier av blant annet Picasso.

Vil du bo på hotell i nærheten av Guggenheimmuseet, bør du sjekke ut noen av våre tilbud på hoteller i Dorsoduro-distriktet.

Anbefalinger og tips

Er du interessert i å lese mer om hvor man bør spise når man er i Venezia, eller ser du etter tips og inspirasjon til hva du kan finne på, kan vi anbefale disse to artiklene.

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, fotballkamper, musikaler, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å hotellrom beregnet til dette.

Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.