Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Hotell i Split - Bo bra og billig


Tips til 10 hotell vi anbefaler i Split

Villa Angela

Villa Angela

Nær Diokletians slott, Split
2 km fra sentrum.
Priser fra 747 NOK
Villa Urbi et Orbi

Villa Urbi et Orbi

Nær Diokletians slott, Split
1 km fra sentrum.
Priser fra 1074 NOK
BB Residence

BB Residence

Nær Diokletians slott, Split
2 km fra sentrum.
Priser fra 1093 NOK
House Sandra - Guest House

House Sandra - Guest House

Nær Diokletians slott, Split
Priser fra 1121 NOK
Palma Rooms B&B

Palma Rooms B&B

Nær Diokletians slott, Split
2 km fra sentrum.
Priser fra 1303 NOK
Adriatic Queen Villa

Adriatic Queen Villa

Nær Diokletians slott, Split
2 km fra sentrum.
Priser fra 1354 NOK
Apartments Cordis

Apartments Cordis

Nær Znjan strand, Split
3 km fra sentrum.
Priser fra 1411 NOK
Hotel Globo

Hotel Globo

Nær Diokletians slott, Split
1 km fra sentrum.
Priser fra 1597 NOK
Hotel Adriana

Hotel Adriana

Nær Diokletians slott, Split
Priser fra 1597 NOK
Marmont Hotel

Marmont Hotel

Nær Diokletians slott, Split
Priser fra 2895 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Split

Områder og bydeler nær Split

Reiseguide Split

Bo bra og billig på hotell i Split sentrum

Ballota, Wikimeda Commons. Lisensiert under Creative Commons 3.0

Split er Kroatias nest største by, og den største byen i Dalmatia-regionen. Kroatia er de siste årene blitt et populært turistmål for skandinaviske turister, spesielt på grunn av de flotte strendene. Her er det mye å se og oppleve, både av kultur, historie og sport.

Skal man reise til Split eller andre steder i Kroatia, kan det lønne seg å reise om sommeren, i månedene mai til september. Dette er høysesongen, og man er så å si garantert fint vær. Vintrene i Kroatia kan være både kalde og våte, så planlegger du badeferie, bør du passe på å reise i sommermånedene.

Vi har mange gode hotelltilbud og rimelige priser, hvis du ønsker å bo bra og billig i Split. Hos oss finner du et bredt utvalg på blant annet pensjonater, boutique- og luksushoteller, så enten du vil bo eksklusivt eller enkelt, finner du garantert et rimelig hotell hos oss.

Shopping i Split

Split har mye å tilby for som er glade i shopping. Er man på jakt etter de eksklusive merkevarebutikkene, bør man gå til området rundt Frona. Her finner man mange av de mest kjente designerbutikkene, og prisnivået er relativt høyt, men fortsatt billigere enn hjemme. Ønsker man å gå i de billigere butikkene, finner man disse stort sett over hele byen. Spesielt inne i palasset finner man mange, mindre butikker.

I tillegg til vanlige butikker, har Split også et stort marked, hvor man kan få kjøpt alt fra olivenolje og frukt til klær og sko. Dette markedet ligger like ved gamlebyen, ned mot havnen. Leter du etter hotell i nærheten av markedet i Split, kan vi anbefale Hotel Vestibul Palace.

Bo i Split sentrum

Split sentrum regnes for å være området rundt Diokletians palass. Her finner man mange historiske bygninger, spennende butikker, restauranter og kafeer. Dette er definitivt området man bør bruke mest tid i når man er her.

Vil du bo i Split sentrum, kan vi blant annet anbefale Heritage Jupiter Luxury Hotel.

Split for barn

Ser man bort fra strendene, har ikke Split så mye å by på for de minste. Dette betyr allikevel ikke at man kan få en flott ferie her, men skal man reise med barn, kan det være lurt å velge et mindre sted langs kysten av Kroatia. Strendene her er allikevel flotte og langgrunne, og passer godt for barn.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Mange av hotellene vi tilbyr i Split er godt tilrettelagt for familier, og det er ikke noe problem å finne overnatting til hele familien.

Transport i Split

Split er enklest å utforske til fots, men skal man til noen av stedene i området rundt eller langs kysten av Kroatia, er det et godt lokalbusstilbud. Langs kysten finnes det mange, flotte veier som bussene kjører på, og en busstur til for eksempel Dubrovnik er en opplevelse i seg selv.

Taxi er også et godt alternativ hvis man skal komme seg rundt, men skal man langt kan det også lønne seg å leie en bil.

Skal man ut til en av de mange øyene langs kysten, er det også et godt fergetilbud. Her finner man også ruter som går til for eksempel Italia, og man kan ofte velge mellom de raske passasjerfergene eller de trege bilfergene.

Hvordan komme seg til Split

Noen velger å kjøre bil til Kroatia. Dette kan være en fin tur, og tar cirka 3 dager hver vei. Den raskeste måten å komme seg til Split derimot, er å fly til Split Airport(SPU). Denne flyplassen ligger cirka 20 kilometer nord-vest for selve byen, og herfra kan man enten ta buss eller taxi inn til byen, eller leie seg en bil.

Flyturen tar cirka tre timer fra Oslo, og man må som regel regne med en mellomlanding hvis man flyr med utenlandske flyselskaper. Enkelte norske flyselskaper tilbyr direkteflyvninger, men disse er som regel sesongavhengige.

Er du på utkikk etter hoteller i nærheten av Split Airport(SPU), har vi flere anbefalte hoteller.

Attraksjoner i Split

Split er en av de eldste byene i dette området, og har en historie som strekker seg nesten 1800 år tilbake i tid. Dette har gjort at Split er en spennende by, med flere historiske bygninger og severdigheter.

En av hovedattraksjonene i byen, er Diokletians palass. Dette palasset ble oppført av den romerske keiseren Diokletian på slutten av 200-tallet, og er et av de best bevarte, store, romerske byggverkene. Palasset dekker nesten 30 000 kvadratmeter, og innenfor finner man 220 bygninger med leiligheter, kafeer, butikker og restauranter.

Leter du etter et hotell i nærheten av Diokletians palass, kan vi blant annet anbefale Cornaro Hotel.

Gamlebyen er en selvfølge å besøke når man er i Split. Her finner man blant annet palasset, og det er en grunn til at denne delen av byen står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her kan man vandre rundt i de trange gatene, og se på alt det spennende gamlebyen har å by på.

Hvis man vil lære mer om byens historie, kan man ta en tur til arkeologisk museum. Dette museet ligger litt nord i byen, og er en fin spasertur unna sentrum.

Er man glad i å bade er Kroatia et perfekt reisemål, og Split er intet unntak. Her finner man flere flotte strender. Den mest populære stranda, Bačvice, ligger bare 10-15 minutter i gangavstand fra sentrum, og er en flott sandstrand. I tillegg finner man flere flotte strender i områdene rundt Split, og det er enkelt å komme seg dit med buss.

Leter du etter et hotell i nærheten av stranden i Split, kan vi anbefale Hotel Park.

Like utenfor Split, finner man også øyene Hvar, Solta og Brac. Her er det også mange flotte strender, i tillegg til romantiske småbyer og vakker natur. For å komme ut til disse øyene, kan man ta båt fra fergeterminalen, som ligger rett sør for sentrum.

Anbefalinger og tips til hotell

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, fotballkamper, musikaler, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å finne hotellrom beregnet til dette.

Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.