Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Bo bra og billig på hotell i Marrakech sentrum


Tips til 10 hotell vi anbefaler i Marrakech

Riad Bibtia

Riad Bibtia

Near Jamaa el Fna, Marrakech
2 km fra sentrum.
Priser fra 214 NOK
Riad Nejma Lounge

Riad Nejma Lounge

I Marrakech (Medina), Marrakech
1 km fra sentrum.
Priser fra 327 NOK
Riad Le Jardin d'Abdou

Riad Le Jardin d'Abdou

I Marrakech (Medina), Marrakech
3 km fra sentrum.
Priser fra 359 NOK
Ryad Amiran

Ryad Amiran

Nær Ben Youssef-moskeen, Marrakech
2 km fra sentrum.
Priser fra 398 NOK
Palais Calipau

Palais Calipau

Nær Mellah marked, Marrakech
3 km fra sentrum.
Priser fra 443 NOK
Riad Pachavana

Riad Pachavana

Nær Ben Youssef-moskeen, Marrakech
1 km fra sentrum.
Priser fra 464 NOK
La Renaissance Hotel

La Renaissance Hotel

I Marrakech (Gueliz), Marrakech
1 km fra sentrum.
Priser fra 546 NOK
Palm Appart Club Marrakech

Palm Appart Club Marrakech

I Marrakech (Agdal), Marrakech
5 km fra sentrum.
Priser fra 654 NOK
2Ciels Hotel Boutique

2Ciels Hotel Boutique

Nær Palais des Congres, Marrakech
Priser fra 834 NOK
Le Meridien N'fis

Le Meridien N'fis

Nær Ungdommens plass, Marrakech
1 km fra sentrum.
Priser fra 863 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Marrakech

Områder og bydeler nær Marrakech

Reiseguide Marrakech

Bo bra og billig på hotell i Marrakech sentrum

Djemaa El Fna

Marrakech ligger sør i Marokko, og selv om det ikke er den største byen i landet, er det kanskje den mest interessante og aktive. Byen har over en million innbyggere, og den spesielle atmosfæren kommer garantert til å være uvant hvis man ikke er spesielt vant til arabiske storbyer.

Klimaet i Marrakech er forholdsvis tørt og varmt, og på sommeren kan temperaturene komme godt opp mot 40 grader, mens nettene om vinteren ofte kan bli kjølige. Selv om byen stort sett er en helårsdestinasjon, kan det anbefales å reise hit om våren eller på høsten, da temperaturene er mest stabile og verken for lave eller for høye. Skal man allikevel reise hit om vinteren, bør man definitivt ta med seg varme klær, da det ofte ikke er noen form for oppvarming på hotellene.

Vi har mange gode hotelltilbud og rimelige priser, hvis du ønsker å bo bra og billig i Marrakech. Hos oss finner du et bredt utvalg på blant annet pensjonater, boutique- og luksushoteller, så enten du vil bo eksklusivt eller enkelt, finner du garantert et rimelig hotell hos oss.

Shopping i Marrakech

Er man på jakt etter merkevarebutikker eller andre kjente kjedebutikker, er sannsynligvis ikke Marrakech et ideelt sted å dra. Shopping i Marrakech vil hovedsakelig bestå av å gå rundt på markeder, eller souker som de heter. Her vil man møte mange pågående selgere som skal selge håndlagde tepper, lærvarer, apekatter, gullsmykker og mye annet, og man må passe på så man ikke blir lurt. For det utrente øyet kan det være vanskelig å se forskjell på et ekte håndlaget teppe i forhold til et fabrikkprodusert, og det kan ofte være lurt å ha med seg en guide hvis man vil skaffe seg ekte vare.

Selv om selgerne her er pågående, har de ofte respekt hvis man gir de et bestemt, men vennlig nei, og når man først lærer seg hvordan man skal takke nei, kan det å vandre rundt på markedene bli en morsom opplevelse.

Mange av byens souker finner man i sentrum av gamlebyen, Medina, og vil man ha kort vei til Marrakech sine markeder kan vi anbefale et hotell i dette området.

Bo i Marrakech sentrum

Marrakech sentrum er relativt kompakt, og de fleste attraksjonene ligger kort avstand til hverandre. Finner man seg et hotell med sentral beliggenhet, har man dermed gode muligheter for å utforske byen, og alt det spennende den har å by på. Vil du få med deg mye av byen, og ikke har lyst til å gå, kan det være en god idé og bli med en av sightseeing-bussene rundt.

Leter du etter bra og billige hoteller med god beliggenhet i Marrakech sentrum, kan vi blant annet anbefale Hôtel Meriem og Hotel Nassim.

Marrakech for barn

Marrakech er kanskje ikke det beste stedet å ta med barna til, spesielt med tanke på at byen har relativt få attraksjoner som egner seg for barn. Dette betyr allikevel ikke at man ikke kan få en hyggelig ferie her hvis man reiser med barn, men man bør være oppmerksom på at det sannsynligvis ikke kommer til å bli den typiske «familieferien». Marokkanerne på sin side er flinke til å tilrettelegge for barn, ut i fra de forutsetninger som finnes, og reiser man med barn er man garantert å få mye oppmerksomhet. Skal man ut i parker eller på markeder med barn, bør man passe ekstra godt på de og sørge for å alltid ha kontroll over hvor de er. Det å miste barn ut av syne her vil være foreldres verste mareritt.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Mange av hotellene vi tilbyr i Marrakech er godt tilrettelagt for familier, og det er ikke noe problem å finne overnatting til hele familien.

Transport i Marrakech

Har man først kommet seg til gamlebyen, Medina, kan man stort sett komme seg rundt til fots. Skal man reise rundt i andre deler av byen derimot, finnes det flere alternativer. Vil man komme seg rundt med buss, kan man velge mellom å hoppe på en av de mange sightseeing-bussene, eller komme seg rundt med vanlig rutebuss. Disse rutebussene dekker stort sett de sentrale delene av Marrakech, og er et godt alternativ hvis man ikke skal reise langt. Det er også et godt taxitilbud, men man bør passe på, for de vil sannsynligvis prøve å utnytte enhver sjanse til å lure deg.

Vil man utforske mer av Marokko, kan det være en god idé og skaffe en leiebil. Marokkanske sjåfører er som regel mer hensynsfulle enn i andre arabiske land, men man bør fortsatt være forsiktig og ta godt hensyn i trafikken. Veistandarden er også relativt høy, og fordi kun et mindretall av innbyggerne har bil, er ikke trafikken så alt for tett.

Hvordan komme seg til Marrakech

Den raskeste måten å komme seg til Marrakech på, er å fly til Menara internasjonale lufthavn (RAK). Denne flyplassen ligger ikke mer enn fem kilometer unna sentrum, og det enkleste er å ta taxi for å komme seg inn til byen. I skrivende stund er det ingen flyselskaper som tilbyr direkteflyvninger hit i fra Norge, men man slipper som regel unna med en mellomlanding.

Leter du etter hotell i nærheten av Menara internasjonale lufthavn (RAK), kan vi anbefale Four Seasons Resort Marrakech.

Attraksjoner i Marrakech

Marrakech er en by med mange attraksjoner, og man kan vie en hel dag til å bare vandre rundt på markedene og finne de beste handlene. I tillegg til markedene har Marrakech en rekke andre severdigheter å by på, og det er garantert nok å se her til å fylle en ferie.

En populær attraksjon, er Bahia-palasset. Dette vakkert utsmykkede palasset ble bygget på 1800-tallet, og ble oppført i tre forskjellige stilarter, for at de forskjellige folkegruppene som bor i Marrakech, alle skulle føle seg velkomne. Selv om bygningen ikke ser ut som noe spesielt fra utsiden, er det når man kommer inn man virkelig kan se hvor vakker den er, og vil man få med seg mest mulig, bør man passe på å bli med på en av de guidede turene.

Er du på jakt etter hotell i nærheten av Bahia-palasset, har vi flere gode tilbud på hoteller i sør-østlige deler av Medina.

Et annet palass, som ble bygget omtrent på samme tid som Bahia, er Palais Dar Si Said. Dette palasset er i dag stedet hvor Museum for Marokkansk kunst holder til, hvor man kan se store samlinger av marokkansk kunst og håndverk. Her finner man tekstiler, gjenstander og annen kunst, i tillegg til at selve bygningen også er en attraksjon i seg selv.

Koutoubia-moskeen er også en stor attraksjon, men for de som ikke er muslimer, er det en attraksjon som kun kan oppleves fra utsiden. Denne moskeen er byens høyeste bygning, og det er ikke lov til å bygge høyere hus i Marrakech, noe som gjør at moskeen er godt synlig over store deler av byen.

Vil du bo like vet Koutoubia-moskeen, kan vi anbefale Riad Catalina.

Vil du oppleve et av Afrikas aller største og mest aktive torg, bør du ta turen til Djemaa el-Fna, som ikke ligger langt fra sentrum og gamlebyen. Her kan man enten handle fra de mange bodene, eller bli fascinert av slangetemmere, gatemusikere og dansere.

Ikke langt fra Djemaa el-Fna, finner man Saadian-gravene, som er en av byens største attraksjoner. Disse gravene ble oppdaget i 1917, og har blitt kjent for sine vakre dekorasjoner. Her finner man blant annet tre mausoleer hvor konger, dronninger og barna deress i fra Saadian-dynastiet ligger begravet.

Leter du etter hotell like ved Saadian-gravene, kan vi anbefale Riad Alma .

Anbefalinger og tips til hotell

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, fotballkamper, musikaler, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å hotellrom beregnet til dette.

Leter du etter hoteller med spesielle krav, som for eksempel all inclusive eller svømmebasseng, men ikke finner det? Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.