Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Hotell i Oslo sentrum - Bo bra og billig

Det er rundt 100 hotell i Oslo og det kan være vanskelig å velge hotell. Vi har plukket ut 10 hotell vi vet er gode alternativ for de fleste. Dette er basert på nordmenns tidligere bestillinger, våre egne erfaringer og TripAdvisor.

Lenger nede på siden finner du også vår reiseguide om Oslo. Her finner du tips om hvor du kan bo.

Ta gjerne kontakt med oss om du trenger tips og veiledning for overnatting i Oslo.


Våre 10 anbefalte hotell i Oslo sentrum

Thon Hotel Opera

Thon Hotel Opera

Nær Operahuset i Oslo, Oslo
Priser fra 2155 NOK
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Nær Operahuset i Oslo, Oslo
Priser fra 1700 NOK
Thon Hotel Gyldenløve

Thon Hotel Gyldenløve

Nær Det kongelige slott, Oslo
2 km fra sentrum.
Priser fra 1395 NOK
Thon Hotel Vika Atrium

Thon Hotel Vika Atrium

Nær Det kongelige slott, Oslo
1 km fra sentrum.
Priser fra 1225 NOK
Thon Hotel Slottsparken

Thon Hotel Slottsparken

Nær Det kongelige slott, Oslo
1 km fra sentrum.
Priser fra 1175 NOK
Scandic Victoria

Scandic Victoria

Nær Karl Johans gate, Oslo
1 km fra sentrum.
Priser fra 1199 NOK
Scandic Sjølyst

Scandic Sjølyst

I Oslo (Skøyen), Oslo
4 km fra sentrum.
Priser fra 1249 NOK
Thon Hotel Oslo Panorama

Thon Hotel Oslo Panorama

Nær Karl Johans gate, Oslo
Priser fra 1695 NOK
Clarion Collection Hotel Savoy

Clarion Collection Hotel Savoy

Nær Karl Johans gate, Oslo
1 km fra sentrum.
Priser fra 2040 NOK
Thon Hotel Rosenkrantz

Thon Hotel Rosenkrantz

Nær Karl Johans gate, Oslo
1 km fra sentrum.
Priser fra 2195 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Oslo

Hvor skal man bo i Oslo? Anbefalte bydeler

Vi anbefaler å bo i selve Oslo sentrum ettersom dette har gåavstand til de mest populære severdigheter (Operaen, Aker Brygge, Slottet), restauranter osv. Kommer du med fly til Gardermoen, og tar flytoget til Oslo, vil du også havne veldig nære hotellene når du går av på Oslo S eller Nationalteateret. Andre populære områder er Grünerløkka, et mer bohem-aktig område med masse bra butikker, kaféer, barer og restauranter. Ønsker man å bo rolig og fredelig, anbefaler vi Frogner/Skillebekk eller Majorstua. Vil du bo på hotell nære naturen med utsikt over hele Oslo, anbefaler vi Holmenkollen.

Reiseguide for Oslo, norges hovedstad

Bo bra og billig på hotell i Oslo sentrum

Bjørvika and the center of Oslo. Foto Andreas Diederich

Oslo er hovedstaden, og den største byen i Norge. Byen ligger innerst i Oslofjorden, har en befolkning på over 600 000 innbyggere, og er en relativt liten by i internasjonal målestokk. Det betyr allikevel ikke at det er lite å gjøre her, tvert imot. Her kan man for eksempel besøke festivaler som Norwegian Wood, ta en tur på Nasjonalgalleriet eller Munchmuseet, nyte solen på Aker Brygge eller se på utsikten fra Holmenkollbakken.

Oslo er på mange måter en unik by, som er i nær kontakt med naturen. Tar man en kort fergetur kommer man ut på mange av de koselige øyene i fjorden, eller hvis man vil ut i marka, er det kun en kjapp kjøretur med bil eller T-bane fra sentrum. Oslo er en by som passer godt hvis man skal på en romantisk weekendtur, eller bare vil stresse ned med en avslappende langhelg. Byen er best å besøke i sommermånedene, når været er bra, og man kan sitte utendørs i en av byens mange parker, eller vandre rundt i gatene.

Vi har mange gode hotelltilbud og rimelige priser, hvis du ønsker å bo bra og billig i Oslo. Hos oss finner du et bredt utvalg på blant annet pensjonater, spa-, boutique- og luksushoteller, så enten du vil bo eksklusivt eller enkelt, finner du garantert et rimelig hotell hos oss.

Bo i Oslo sentrum

Oslo er en relativt liten by, og vil man ha et godt utgangspunkt for å utforske byen, er et hotell med sentral beliggenhet perfekt. I området rundt Oslo sentrum finner man blant annet flere viktige knutepunkter for kollektivtrafikken, som Oslo S og bussterminalen, og man har kort vei til for eksempel Karl Johan, byens hovedgate.

Vi har flere bra og billige hoteller i Oslo sentrum. Vil du for eksempel bo på hotell med spa, kan vi anbefale Grand Hotel, eller hvis du vil bo på hotell med basseng, kan vi anbefale Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Reise til Oslo med barn

Oslo er en by som er fin å ta med barna til. Det er en forholdsvis rolig by, og det er en rekke attraksjoner og severdigheter som egner seg godt for barn. En av de mest åpenbare attraksjonene er Tusenfryd, som ligger cirka 20 kilometer utenfor Oslo. Dette er en av Norges største fornøyelsesparker, og her er det mye å finne på for både store og små. Teknisk museum er også noe som kan passe godt hvis man reiser med barn. Her kan man få med seg mange spennende utstillinger og man kan besøke vitenskapssenteret, hvor man kan prøve seg på interaktive oppgaver. Ellers er en tur i Frognerparken, på Vikingskipmuseet eller Norsk Folkemuseum noe som også barna garantert vil sette pris på.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Mange av hotellene vi tilbyr i Oslo er godt tilrettelagt for familier, og det er ikke noe problem å finne overnatting til hele familien.

Transport

Fordi Oslo ikke er alt for stort, er det lett å gå eller sykle rundt i byen. Skulle man allikevel ha behov for å benytte seg av andre måter å komme seg rundt på, har byen et veldig godt kollektivtilbud, og man kan enkelt finne sin reiserute ved å bruke reiseplanleggeren. Oslos T-banenett består av 6 linjer, og sammen med trikk og lokaltog, dekker dette store deler av Oslo og områdene rundt byen. I tillegg er det også et godt buss- og båttilbud, og man kan komme seg rundt overalt i byen ved å reise kollektivt. Alle de forskjellige transportmidlene bruker samme billett- og prissystemet, slik at man kan kjøpe billetter som varer over korte eller lange periode, avhengig av hvor mye man planlegger å reise.

Planlegger du å være i Oslo og besøke flere av attraksjonene, kan det lønne seg å kjøpe Oslo Pass. Med denne billetten får man gratis adgang på over 30 museer og attraksjoner, fri offentlig transport, gratis parkering på kommunale plasser og rabatt på en rekke andre attraksjoner. Du kan lese mer om Oslo Pass her.

Kjører du bil til Oslo kan det være lurt å undersøke godt på forhånd hvor du kan parkere. Det er ikke lett å finne parkering inne i byen, og det er ikke alle hoteller som har egen parkering. Trenger du tips til hvor du kan parkere, kan vi anbefale å lese denne artikkelen.

Hvordan komme seg til Oslo?

Flyr man til Oslo, lander man vanligvis på Gardermoen (OSL), som er Norges største flyplass og den nest største flyplassen i Norden. Gardermoen ligger cirka 5 mil unna, og herifra kan man ta regiontog, flytog, buss eller taxi inn til sentrum. Det er også mulig å fly til Torp eller Rygge som er mer vanlig for lavprisselskaper, men disse ligger et stykke lenger unna Oslo. Begge disse flyplassene har også jevnlige bussavganger til Oslo sentrum.

Vi har flere bra og billige hoteller i nærheten av Gardermoen (OSL).

Det er også gode muligheter for å ta buss til Oslo, hvis man ønsker det. Flere busselskaper som kjører i store deler av både utland og innland stopper på bussterminalen, som ligger midt i sentrum. Det samme gjelder også for tog, som stopper på Oslo Sentralbanestasjon, og vil man ta ferge til Oslo, er det også flere skip som legger til kai her daglig.

Ser du etter hotell i nærheten av Oslo S og bussterminalen, kan vi anbefale Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo.

Vil du ha mer informasjon om transport i Oslo, kan vi anbefale denne siden.

Severdigheter og attraksjoner

Oslo har en rekke attraksjoner og severdigheter, og man kan stort sett velge og vrake det man har lyst til. Et besøk her er sjeldent komplett uten å ha sett slottet og stortinget, og en tur innom Operaen er nesten obligatorisk, spesielt på flotte sommerdager.

En av Oslos største turistattraksjoner er Frognerparken. Dette er en av byens offentlige parker, og her finner man blant annet Oslo Bymuseum og Vigelandsanlegget, som kanskje parken er mest kjent for. I dette skulpturannlegget kan man se kjente skulpturer som Monolitten og Sinnataggen, og det er et perfekt sted å besøke hvis man vil slappe av og nyte solen i byen.

Vi har flere gode hotelltilbud på hoteller i nærheten av Frognerparken.

En av Norges mest besøkte attraksjoner, og Oslos mest populære attraksjoner er Holmenkollen. Her kan man blant annet se Holmenkollbakken, som er en av verdens mest kjente hoppbakker, og man kan ta en tur innom skimuseet, hvor man kan lære mer om skisportens historie. Fra Holmenkollen har man også fantastisk utsikt utover byen.

På Bygdøy finner man flere av byens mest populære museer. Her kan man blant annet besøke Frammuseet, hvor man gå om bord og se på skipet som ble brukt av kjente oppdagere som Roald Amundsen og Fridtjof Nansen. På Bygdøy finner man også Kon-Tiki museet, og Norsk Folkemuseum, som henholdsvis viser fram fartøy og gjenstander fra Thor Heyerdals ekspedisjoner, og samlinger av kulturhistoriske gjenstander og bygninger. Bygdøy har også flere flotte strender, hvis man har lyst til å bade.

Ser du etter hotell i nærheten av Bygdøy, har vi flere gode tilbud på bra og billige hoteller.

Er man kunstinteressert bør man også passe på å besøke Munch-museet og Nasjonalgalleriet, hvor man kan se kunstverk av Edvard Munch og andre kjente norske og utenlandske kunstnere. Vi har flere hotell i nærheten av blant annet Munch-museet, blant annet kan vi anbefale Best Western Kampen Hotell.

Anbefalinger og hotelltips

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, fotballkamper, musikaler, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å hotellrom beregnet til dette.

Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.