Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Bo bra og billig på hotell i Stavanger sentrum


Tips til 10 hotell vi anbefaler i Stavanger

Hotel Alstor

Hotel Alstor

Nær Arkeologisk museum i Stavanger, Stavanger
2 km fra sentrum.
Priser fra 712 NOK
St Svithun Hotel

St Svithun Hotel

Nær Arkeologisk museum i Stavanger, Stavanger
2 km fra sentrum.
Priser fra 846 NOK
Myhregaarden Hotel

Myhregaarden Hotel

Nær Norsk oljemuseum, Stavanger
Priser fra 1135 NOK
Park Inn by Radisson Stavanger

Park Inn by Radisson Stavanger

Nær Stavanger Museum, Stavanger
1 km fra sentrum.
Priser fra 1276 NOK
Best Western Havly Hotell

Best Western Havly Hotell

Nær Norsk oljemuseum, Stavanger
Priser fra 1390 NOK
Comfort Hotel Stavanger

Comfort Hotel Stavanger

Nær Stavanger domkirke, Stavanger
Priser fra 1399 NOK
Scandic Stavanger City

Scandic Stavanger City

Nær Norsk oljemuseum, Stavanger
1 km fra sentrum.
Priser fra 1439 NOK
Clarion Hotel Energy

Clarion Hotel Energy

Nær Arkeologisk museum i Stavanger, Stavanger
3 km fra sentrum.
Priser fra 1490 NOK
Thon Hotel Maritim

Thon Hotel Maritim

Nær Stavanger domkirke, Stavanger
Priser fra 1625 NOK
Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger

Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger

Nær Norsk Telemuseum, Stavanger
Priser fra 1706 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Stavanger

Reiseguide Stavanger

Bo bra og billig på hotell i Stavanger sentrum

Odd Inge Worsøe, Wikimeda Commons. Lisensiert under Creative Commons 3.0

Stavanger er en by og kommune i Rogaland, sørvest i Norge. Dette er en storby i norsk målestokk, med over 130 000 innbyggere, og blir ofte omtalt som Norges oljehovedstad. Stavanger er en flott by med et aktivt uteliv, rikt kulturtilbud og flott natur, og det har vært en viktig by for handel i Norge helt siden vikingtiden.

Stavanger er en kystby, og har mye nedbør, eller fløyelsregn, store deler av året. Vintrene er relativt milde i forhold til resten av landet, mens somrene ofte er varmere. Det kan dermed anbefales å reise til Stavanger i sommermånedene, da været er på sitt tørreste og varmeste. Da får man i tillegg gode muligheter til å nyte de flotte strendene som finnes i området, og kanskje til og med få prøve seg på surfing.

Vi har mange gode hotelltilbud og rimelige priser, hvis du ønsker å bo bra og billig i Stavanger. Hos oss finner du et bredt utvalg på blant annet pensjonater, boutique- og luksushoteller, så enten du vil bo eksklusivt eller enkelt, finner du garantert et rimelig hotell hos oss.

Shopping i Stavanger

Stavanger har mye å by på for de som er glade i shopping. Her finner man alt fra store kjøpesentre til fabrikkutsalg og hyggelige småbutikker. Det største kjøpesenteret i området, Kvadrat, finner man i Sandnes, som ligger litt over en halvtime unna Stavanger. Dette senteret har over 170 butikker og restauranter, og er et sted man definitivt bør ta turen innom dersom man er glad i shopping.

Vi har flere gode hotelltilbud hvis du ser etter hotell i nærheten av Sandnes.

Vil man gå i de litt mindre butikkene, kan det blant annet anbefales å besøke Oleana, hvor man kan finne mange spennende garn- og tekstilprodukter, eller Sjokoladepiken hvor man kan kjøpe nesten alle tenkelige former for sjokolade.

Ser du etter hotell i nærheten av for eksempel Sjokoladepiken, og flere av Stavangers mindre butikker, kan vi anbefale å bo på Radisson Blu Atlantic Hotel.

Bo i Stavanger sentrum

Sentrum av Stavanger er lite og kompakt, med trange og bilfrie gater, og flere åpne torg. Det er et sjarmerende område, som man absolutt bør utforske til fots. Ikke lang unna sentrum ligger også gamlebyen, hvor man kan se noen av Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelser.

Ser du etter et bra og billig hotell i sentrum av Stavanger, kan vi blant annet anbefale Myhregaarden Hotel.

Stavanger for barn

Stavanger er en by det er flott å ta med barna til. Det er mye å gjøre her, og det flere attraksjoner som egner seg godt for barn. En tur til museer som Norsk Oljemuseum eller Norsk Barnemuseum, er garantert noe som er spennende for både små og store. Er man lei av museer, eller vil oppleve noe annet, kan man ta turen til fornøyelsesparken Kongeparken, hvor man kan prøve seg i karuseller og berg-og-dal-baner.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Mange av hotellene vi tilbyr i Stavanger er godt tilrettelagt for familier, og det er ikke noe problem å finne overnatting til hele familien.

Transport i Stavanger

Stavanger er ikke en spesielt stor by, og har dermed heller ikke noe behov for et avansert kollektivtilbud. Byens offentlige transportsystem består av busser, som man kan bruke til å komme seg rundt over stort sett hele byen, og områdene rundt. Det er også et godt fergetilbud hvis man vil reise til noen av øyene som ligger i området rundt byen.

Transportsystemet i Stavanger drives av Kolumbus, og har man behov for å reise kollektivt, kan det lønne seg å bruke ruteplanleggeren deres for å finne frem.

Hvordan komme seg til Stavanger

Den enkleste måten å komme seg til Stavanger på, er å fly til Stavanger Lufthavn Sola (SVG), som ligger cirka 15 kilometer unna sentrum. Fra flyplassen går det tog, buss og taxi inn til sentrum, i tillegg til at det er gode muligheter for å leie bil der.

Stavanger er også lett tilgjengelig med bil, og flere hovedveier går rett forbi byen. Det er også gode parkeringsmuligheter i og utenfor byen, og flere hoteller tilbyr parkeringsmuligheter.

Attraksjoner i Stavanger

Stavanger har en rekke attraksjoner å by på, som passer godt for både store og små, og det er nok å finne på uansett hvordan været og forholdene er.

Liker man fotturer, har Stavanger flere attraksjoner å by på. I Stavanger-regionen finner man noen av Norges kanskje mest populære fjellturer, til blant annet Preikestolen og Kjerag. Fra Stavanger kan man ta båt opp Lysefjorden, inn til Lysebotn, og herifra komme seg videre til stedene hvor man begynner fotturen. Det er også mulig å dra på sightseeing-turer med båt i Lysefjorden, og oppleve den vakre naturen.

Vil man besøke museer, har man flere gode alternativer. Blant de mest populære er Norsk Oljemusem, Museum Stavanger og Arkeologisk Museum. På Norsk Oljemusem kan man lære mer om det norske oljeeventyret, og her finner man aktiviteter som kan være spennende for både barn og voksne. Hos Arkeologisk Museum kan man finne ut mer om Rogalands historie, og hvordan området har forandret seg siden de første menneskene bosatte seg her til slutten av middelalderen.

Vil du bo på hotell i nærheten av Norsk Oljemuseum, kan vi for eksempel anbefale Comfort Hotel Stavanger.

Det er ikke til å komme unna at Stavanger-regionen har noen av landets fineste strender. En av områdets mest populære strender er Solastranda, som man finner på Sola, en 20 minutters biltur unna Stavanger. Solastranda har blant annet blitt kåret av Sunday Times som den 6. beste stranden i verden.

Er man i humør for å besøke fornøyelsesparker, bør man definitivt ta turen til Kongeparken. Dette er en av Norges største fornøyelsesparker, med over 50 attraksjoner og har vunnet flere internasjonale priser.

Leter du etter et bra hotell ved Kongeparken, kan vi blant annet anbefale å bo på Byrkjedalstunet, som ligger like i nærheten.

Trenger du flere tips til hva du kan gjøre i Stavanger, kan vi blant annet anbefale å lese denne artikkelen.

Anbefalinger og tips til hotell

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, fotballkamper, musikaler, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å hotellrom beregnet til dette.

Leter du etter hotell med spesielle krav som for eksempel basseng eller spa, men ikke finner det du er ute etter? Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.