Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Bo bra og billig på hotell i Madrid sentrum


Tips til 10 hotell vi anbefaler i Madrid

Hostal Gallardo

Hostal Gallardo

Nær Plaza de España, Madrid
1 km fra sentrum.
Priser fra 399 NOK
Flat5Madrid

Flat5Madrid

Nær Plaza de España, Madrid
1 km fra sentrum.
Priser fra 402 NOK
NH Madrid Alberto Aguilera

NH Madrid Alberto Aguilera

Nær Plaza de España, Madrid
1 km fra sentrum.
Priser fra 496 NOK
Hostal Josefina

Hostal Josefina

Nær Plaza Mayor, Madrid
Priser fra 546 NOK
Quo Eraso Aparthotel

Quo Eraso Aparthotel

Nær Las Ventas, Madrid
3 km fra sentrum.
Priser fra 570 NOK
Jc Rooms Santo Domingo

Jc Rooms Santo Domingo

Nær Plaza Mayor, Madrid
1 km fra sentrum.
Priser fra 579 NOK
Hostal Olmedo

Hostal Olmedo

Nær Plaza Mayor, Madrid
Priser fra 579 NOK
Espahotel Plaza Basílica

Espahotel Plaza Basílica

Nær Santiago Bernabéu stadion, Madrid
4 km fra sentrum.
Priser fra 616 NOK
Novotel Madrid Center

Novotel Madrid Center

I Madrid (Retiro), Madrid
3 km fra sentrum.
Priser fra 672 NOK
AC Hotel Cuzco by Marriott

AC Hotel Cuzco by Marriott

Nær Santiago Bernabéu stadion, Madrid
5 km fra sentrum.
Priser fra 1008 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Madrid

Områder og bydeler nær Madrid

Reiseguide Madrid

Bo bra og billig på hotell i Madrid sentrum

Wikimeda Commons. Lisensiert under Creative Commons 3.0

Madrid ligger i Spania, og i tillegg til å være den største byen i landet, er det også hovedstaden. Byen har over 3,2 millioner innbyggere, og har vært et viktig sentrum for handel og kultur for hele den spansktalende verden.

Madrid er en helårsdestinasjon, med relativt milde vintre og varme somre. De fleste velger å reise hit enten om våren eller på høsten, da temperaturene er akkurat passe og været er på sitt beste. Høysesongen for turister er i periodene mellom mars-mai og september-november, og vil man reise litt utenfor sesongen, kan det anbefales å reise i juni, da det er mindre turister, men temperaturene fortsatt ikke er for høye.

Vi har mange gode hotelltilbud og rimelige priser, hvis du ønsker å bo bra og billig i Madrid. Hos oss finner du et bredt utvalg på blant annet pensjonater, boutique- og luksushoteller, så enten du vil bo eksklusivt eller enkelt, finner du garantert et rimelig hotell hos oss.

Shopping i Madrid

Madrid er en by med mange muligheter hvis man er ute etter shopping. Her kan man finne alt fra eksklusive motebutikker og designforretninger til suvenirbutikker og loppemarkeder. Spesielt lærvarer, klær og sko kan lønne seg å kjøpe her, da prisene ligger langt under norske, og kvaliteten ofte er god hvis man handler i de ordentlige butikkene.

Byen har også flere markeder, og et av de mest populære er El Rastro. Dette markedet holdes hver søndag, og er veldig populært blant turister. Her kan man finne alle slags varer, og man kan gjøre noen gode kupp. El Rastro ligger ikke langt fra sentrum, og det er ikke vanskelig å finne hotell i nærheten. Ønsker du å bo i dette området, kan vi blant annet anbefale Hotel Ganivet.

Bo i Madrid sentrum

Madrid sentrum er forholdsvis kompakt, og man kan enkelt ta seg rundt i byen til fots. De fleste av byens severdigheter og attraksjoner ligger i sentrumsområdet, og finner man seg et hotell i sentrum, er man nesten garantert å ha kort vei til restauranter, utesteder og attraksjoner. Prisene på hoteller varierer ofte en del, men vil man bo nære eller i sentrum, må man som regel betale litt ekstra for beliggenheten.

Vi har flere hoteller med god beliggenhet i Madrid sentrum, blant annet kan vi anbefale Anaco Hotel eller Vincci Soho.

Madrid for barn

Madrid er en by det passer godt å ta med barna til. Byen er full av severdigheter som er spennende for både store og små, og mye av maten er som regel kjent, og faller garantert i smak hos barna. Blant attraksjonene som egner seg god for barn, er både dyreparken og zoologisk hage blant favorittene, og Madrid er full av spektakulære parker som er verdt å besøke. Retiroparken er kanskje en av de mest populære parkene, og er perfekt hvis man vil slappe av og spasere litt rundt. Vil man ta med seg barna på shopping, kan det også være en god idé å reise på et av de store kjøpesentrene. Her kan man finne flere, store leketøysbutikker, som garantert vil være spennende for de små.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Mange av hotellene vi tilbyr i Madrid er godt tilrettelagt for familier, og det er ikke noe problem å finne overnatting til hele familien.

Transport i Madrid

Madrids offentlige transportsystem er effektivt og omfattende, og består av metro, buss og lokaltog. Metroen har over 300 stasjoner, og dekker stort sett hele byen. Sammen med de over 170 bussrutene, kan man dermed komme nesten overalt i byen ved å reise kollektivt. Både metroen og bussene bruker samme billettsystem, og det finnes egne turistbilletter hvis man planlegger å reise kollektivt over flere dager.

Planlegger man å reise kollektivt i Madrid, kan det lønne seg å bruke ruteplanleggeren for å finne ut hvilke linjer og ruter man må ta.

Taxi kan også være et godt alternativ hvis man skal komme seg rundt, og prisene er en del rimeligere enn norske. Det er allikevel en del dyrere å reise med taxi, fremfor å reise med kollektivtransport.

Hvordan komme seg til Madrid

Den enkleste måten å komme seg til Madrid på, er å fly til Berajas Airport (MAD). Denne flyplassen ligger cirka 15 kilometer unna sentrum, og det er gode muligheter for å komme seg inn til byen. Fra flyplassen kan man ta både buss og tog, som går direkte inn til sentrum, og en av metroens stasjoner ligger like ved flyplassen. Det finnes i skrivende stund ingen direkteflyvninger hit fra Norge, men man kommer som regel unna med en mellomlanding.

Ser du etter hotell i nærheten av Berajas Airport (MAD), har vi flere gode hotelltilbud.

Attraksjoner i Madrid

Madrid har mange attraksjoner og severdigheter å by på, og det er garantert nok å finne på enten man er her på en weekendtur eller på lengre opphold.

En av byens mest populære attraksjoner, er det kongelige palasset, Palacio Real de Madrid. Dette er den spanske kongefamiliens offisielle residens i Madrid, men brukes kun til spesielle seremonier. Store deler av slottet er åpent for turister, og det er muligheter for å være med på guidede omvisninger.

Leter du etter hotell nær Palaci Real de Madrid, kan vi anbefale å bo på Hotel Acta Madfor, som bare ligger et steinkast unna.

Er man fotballinteressert, bør man definitivt ta en tur til Santiago Bernabeu, hjemmebanen til Real Madrid. Her får man muligheten til å se på fotballstadion, premiesamlinger og liknende, og man har muligheten til å være med på guidede omvisninger hver dag, utenom kampdager.

Vil du bo på hotell like ved Santiago Bernabeu, kan vi anbefale Holiday Inn Madrid.

Er et museer man er på jakt etter, har Madrid også mange muligheter. Et av de mest populære museene er Museo Reina Sofía, ofte forkortet MNCARS. Dette er Spanias nasjonalmuseum for kunst, hovedsakelig fra 1900-tallet, og stiller ut malerier av blant annet Pablo Picasso. Ikke langt fra Reina Sofía ligger kunstmuseet Museo del Prado, som har en større samling med europeiske kunstverk, fra 1300-tallet og frem til 1800-tallet.

Er du på utkikk etter hotell i nærheten av flere av Madrids kunstmuseer, kan vi anbefale Radisson Blu Madrid Prado.

Madrid har flere kjente bygninger som også er verdt å ta turen til. Catedral de la Almudena er en stor katolsk katedral, som har vært under planlegging og bygging siden 1700-tallet og frem til 1993. Selv om katedralen ikke har en spesielt lang historie, er den verdt et besøk på grunn av sin vakre arkitektur og sitt spesielle særpreg. En annen plass som også er verdt å besøke, er Plaza Mayor, som er en stor plass i sentrum av Madrid. Her arrangeres det ofte forskjellige arrangementer, og gjennom historien har plassen blitt brukt til tyrefekting, festivaler og til og med kroning av konger.

Ser du etter hotell i nærheten av Plaza Mayor, kan vi blant annet anbefale å bo på Room Mate Alicia.

En annen historisk viktig bygning i Madrid, er tyrefektingsarenaen Las Ventas. Denne imponerende bygningen stod ferdig i 1929, og er definitivt et sted man bør ta turen innom. Like ved finner man også et museum som viser frem tyrefektingens historie.

Anbefalinger og tips til hotell

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, fotballkamper, musikaler, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å hotellrom beregnet til dette.

Leter du etter hoteller med spesielle krav som for eksempel svømmebasseng eller spa-fasiliteter? Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.