Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Hotell i sentrum av Edinburgh - Bo bra og billig


Tips til 10 hotell vi anbefaler i Edinburgh

Masson House

Masson House

Nær Royal Commonwealth Pool, Edinburgh
2 km fra sentrum.
Priser fra 1392 NOK
Pollock Halls

Pollock Halls

Nær Royal Commonwealth Pool, Edinburgh
2 km fra sentrum.
Priser fra 1422 NOK
Tune Hotel - Haymarket, Edinburgh

Tune Hotel - Haymarket, Edinburgh

Nær Edinburgh internasjonale konferansesenter, Edinburgh
2 km fra sentrum.
Priser fra 1509 NOK
Allison House

Allison House

Nær Royal Commonwealth Pool, Edinburgh
2 km fra sentrum.
Priser fra 1666 NOK
Royal Ettrick Hotel

Royal Ettrick Hotel

I Edinburgh (Merchiston), Edinburgh
2 km fra sentrum.
Priser fra 1887 NOK
Hotel Twenty

Hotel Twenty

Nær Edinburgh Playhouse Theatre, Edinburgh
1 km fra sentrum.
Priser fra 1898 NOK
Best Western Plus Bruntsfield Hotel

Best Western Plus Bruntsfield Hotel

Nær Edinburgh internasjonale konferansesenter, Edinburgh
2 km fra sentrum.
Priser fra 1898 NOK
Abbotsford Guest House

Abbotsford Guest House

Nær Edinburgh Playhouse Theatre, Edinburgh
2 km fra sentrum.
Priser fra 2161 NOK
Ballantrae Albany Hotel

Ballantrae Albany Hotel

Nær Edinburgh Playhouse Theatre, Edinburgh
1 km fra sentrum.
Priser fra 2267 NOK
The Salisbury Hotel

The Salisbury Hotel

Nær Royal Commonwealth Pool, Edinburgh
2 km fra sentrum.
Priser fra 2581 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Edinburgh

Områder og bydeler nær Edinburgh

Reiseguide Edinburgh

Bo bra og billig på hotell i Edinburgh sentrum

Oliver-Bonjoch, Wikimeda Commons. Lisensiert under Creative Commons 3.0

Omgitt av høye, vulkanske klipper, finner man Edinburgh. Byen ligger i Storbritannia, og er hovedstaden i Skottland. Dette er den nest største byen i Skottland etter Glasgow, og har vært hovedstad siden 1437. Edinburgh er full av attraksjoner og severdigheter, og det er garantert nok å finne på om man drar hit på en langhelg. Både den gamle og den nye delen av byen er tatt med på UNESCOs Verdensarvliste, og byen er full av spennende historie og bygninger, som man garantert vil bli fascinert av.

Edinburgh er den nest mest besøkte byen i Storbritannia, kun slått av London, og er en by man kan reise til stort sett året rundt. Skottland er kjent for å ustabilt og kaldt klima, og temperaturene her er ganske kjølige året rundt, i tillegg til at det fort vekk kan dukke opp en regnskur når man minst venter det.

Vi har mange gode hotelltilbud og rimelige priser, hvis du ønsker å bo bra og billig i Edinburgh. Hos oss finner du et bredt utvalg på blant annet pensjonater, spa-, boutique- og luksushoteller, så enten du vil bo eksklusivt eller enkelt, finner du garantert et rimelig hotell hos oss.

Shopping i Edinburgh

Edinburgh er en destinasjon som passer godt hvis man er glad i shopping. Her finner man mange av de store merkevarebutikkene, varemagasiner og kjøpesentre, i tillegg til flere mindre, lokale butikker som selger skotske suvenirer og lokalproduserte varer. Mange kjøper ofte med seg typiske skotske varer som en kilt, whisky, en sekkepipe eller andre varer med skotskrutet mønster på, og tar med hjem som suvenirer.

Tar man turen til Princes Street, befinner man seg i byens største handlegate, og er shopping et av hovedmålene med turen, bør man definitivt finne seg et hotell i nærheten her. Vil man bo i dette området, kan blant annet anbefale Princes Street Suites eller Staycity Serviced Apartments .

Bo i Edinburgh sentrum

Edinburgh er en kompakt by, og bysentrum er ikke større enn at man får med seg det meste i løpet av en weekendtur. Selve byen er delt opp i to deler – New Town og Old Town , som deles på midten av handlegaten Princes Street og parken Prince Street Gardens.

Old Town er den gamle delen av byen, hvor man finner mange av byens eldste bygninger, og var det første stedet folk slo seg ned da byen ble grunnlagt. På 1700-tallet ble denne bydelen såpass overfylt, at man dannet New Town, og i dag utgjør disse to delene til sammen Edinburgh.

Vi har flere gode tilbud på hoteller både i New Town og Old Town, hvis du er ute etter et hotell med god beliggenhet i Edinburgh sentrum, bør du definitivt finne deg et hotell her. Nesten uansett hvor man velger å bo, vil man ha gode muligheter til å kunne oppleve byen.

Edinburgh for barn

Edinburgh er en by det passer bra å ta med barna til. Det er mange attraksjoner her som passer godt for barn, og det er flere store parker man kan være i og få ut energi. En av attraksjonene som passer godt for barn, er Museum of Childhood. Her stilles det ut leketøy som dateres helt tilbake til 1700-tallet og frem til i dag, og de har en stor samling av alt fra modelljernbaner til teddybjørner. Blant byens mest besøkte attraksjoner finner man også Edinburgh Zoo, som også er en attraksjon som garantert vil være populær for både store og små.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Mange av hotellene vi tilbyr i Edinburgh er godt tilrettelagt for familier, og det er ikke noe problem å finne overnatting til hele familien.

Transport i Edinburgh

Edinburghs offentlige transportsystem består hovedsakelig av buss, og det store bussnettverket gjør at man stort sett kan komme seg hvor man vil i byen ved å reise kollektivt. Det kan være vanskelig å finne parkering inne i byen hvis man reiser rundt med bil, og det anbefales derfor å sette fra seg bilen utenfor sentrum, og benytte seg av offentlig transport for å komme seg rundt.

Allikevel, hvis man vil oppleve Edinburgh fra sin beste side, bør man se byen til fots eller med sykkel. Byen er lagt godt opp for syklister, og det finnes mange flotte sykkelruter i og utenfor sentrum, hvor man kan oppleve byen og det vakre, skotske landskapet.

Hvordan komme seg til Edinburgh

Flyr man til Edinburgh, lander man på Edinburgh Airport (EDI), som ligger cirka 13 kilometer fra sentrum. Herifra går det busser inn til sentrum stort sett hele døgnet, og man kan velge mellom vanlig rutebuss eller egne flybusser. Det er også muligheter til å ta taxi fra flyplassen, men dette koster en del mer enn å ta buss.

Mange norske flyselskaper tilbyr direkteflyvninger til Edinburgh, og det er sjeldent noe problem å få tak i billige flybilletter hvis man bestiller i god tid. Er du på jakt etter hotell i nærheten av Edinburgh Airport (EDI) , har vi flere bra og billige hoteller til rimelige priser.

Attraksjoner i Edinburgh

Edinburgh er en by med mange attraksjoner, og det er definitivt nok å finne på her om man reiser hit på en langhelg.

Byens desidert største attraksjon, er Edinburgh Castle. Denne festningen ligger på toppen av Castle Rock, som er en stor, vulkansk ås. Her har det vært bosetninger helt siden jernalderen, og festningen har vært viktig for byens etablering og utvikling. I dag er slottet åpent for turister, og man kan blant annet se Skottlands kronjuveler her.

Ser du etter hotell nære Edinburgh Castle, kan vi blant annet anbefale å bo på Edinburgh City Hotel.

En annen attraksjon man bør passe på å få med seg, er hovedgaten i gamlebyen – Royal Mile. Denne gaten er egentlig sammensatt av fire, og går fra Castlehill i vest, til Canongate i øst. Denne brosteinsbelagte gaten er full av puber, restauranter, butikker og spennende bygninger, og er absolutt en attraksjon man bør besøke.

Vil du bo med kort vei til Royal Mile – en av Edinburghs mest populære gater. Kan vi blant annet anbefale å bo på Jurys Inn Edinburgh.

Vil man se flere av byens viktige bygninger, bør man besøke Holyroodhouse. Dette er det offisielle skotske hjemme til den britiske dronningen, og her kan man være med på omvisninger hvor man får se de mange flotte værelsene og galleriet, i tillegg til ruinene av det gamle klosteret som bygningen er bygget på. Ser du etter hotell i dette området, kan vi anbefale å se etter bra og billige hoteller i Old Town.

De fleste som har lest eller sett Da Vinci-koden, vil sannsynligvis kjenne igjen Rosslyn Chapel. Denne kriken fra 1400-tallet ligger i byen Roslin, litt over en mil unna Edinburgh, og har blitt besøkt av et utall kongelige og kjente personer opp igjennom tiden.

Er man interessert i gallerier og museer, bør man få med seg National Gallery of Scotland og National Museum of Scotland. På National Gallery kan man se malerier av skotske kunstnere, i tillegg til mange kjente internasjonale, som blant annet Da Vinci og Raphael. Hos National Museum kan man lære mer om Skottlands historie, kultur og natur. Begge museene har gratis adgang, og holder åpnet daglig.

Vil du ha kort vei til begge disse museene, kan vi anbefale å bo på Edinburgh City Hotel eller et annet hotell vest i Old Town.

Andre severdigheter som også er verdt å få med seg, er St. Giles’ Cathedral, The Mound, Writers Musem og Scotch Whisky Heritage Centre, hvor man blant annet kan lære mer om Skottlands forfattere og Skottlands whiskey-tradisjon.

Anbefalinger og tips til hotell

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, fotballkamper, musikaler, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å hotellrom beregnet til dette.

Leter du etter hotell og har spesielle krav som for eksempel svømmebasseng, jacuzzi eller spa, men ikke finner det? Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.