Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Hotell i Gøteborg sentrum - Bo bra og bo billig


Tips til 10 hotell vi anbefaler i Göteborg

Quality Hotel Panorama

Quality Hotel Panorama

Nær Universeum, Göteborg
2 km fra sentrum.
Priser fra 1307 NOK
Scandic Opalen

Scandic Opalen

Nær Göteborg kunstmuseum, Göteborg
1 km fra sentrum.
Priser fra 1627 NOK
Hotel Riverton

Hotel Riverton

Nær Göteborg bymuseum, Göteborg
1 km fra sentrum.
Priser fra 1740 NOK
Scandic Europa

Scandic Europa

Nær Göteborg bymuseum, Göteborg
Priser fra 1815 NOK
Comfort Hotel Goteborg

Comfort Hotel Goteborg

Nær Göteborg bymuseum, Göteborg
1 km fra sentrum.
Priser fra 1830 NOK
Elite Park Avenue Hotel

Elite Park Avenue Hotel

Nær Göteborg kunstmuseum, Göteborg
1 km fra sentrum.
Priser fra 1997 NOK
Scandic Rubinen

Scandic Rubinen

Nær Göteborg kunstmuseum, Göteborg
1 km fra sentrum.
Priser fra 2093 NOK
Hotel & Ristorante Bellora

Hotel & Ristorante Bellora

Nær Göteborg kunstmuseum, Göteborg
Priser fra 2787 NOK
Scandic Backadal

Scandic Backadal

Nær Ikea Backebol, Hisings Backa
5 km fra Göteborg sentrum.
Priser fra 1731 NOK
Dockyard Hotel

Dockyard Hotel

Nær Slottsskogen, Västra Frölunda
5 km fra Göteborg sentrum.
Priser fra 1255 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Göteborg

Reiseguide Göteborg

Bo bra og billig på hotell i Göteborg sentrum

Jonipoon, Wikimeda Commons. Lisensiert under Creative Commons 3.0

Gøteborg er Sveriges nest største by, med over 500 000 innbyggere, og er nordmenns nærmeste storby utenfor landets grenser. Byen har blitt veldig populær på grunn Liseberg, som er Skandinavias største fornøyelsespark, men den har også mye annet å by på, som blant annet shopping, god mat og en rekke museer.

Vi har mange gode hotelltilbud og rimelige priser, hvis du ønsker å bo bra og billig i Gøteborg. Hos oss finner du et bredt utvalg på blant annet pensjonater, spa-, boutique- og luksushoteller, så enten du vil bo eksklusivt eller enkelt, finner du garantert et bra og billig hotellrom hos oss.

Shopping i Gøteborg

Shopping i Sverige er generelt ikke så veldig mye billigere enn i Norge, men å vandre rundt i Gøteborgs gater kan være både hyggelig og fornøyelig. Byen har mange gågater og flere store shoppingsentre. En av de mest populære stedene å shoppe, er i området rundt byens paradegate, Kungsportsavenyen, ofte bare forkortet til Avenyn. Her finner man også mange av byens kafeer, barer og utesteder, og dette er et perfekt sted å skaffe seg hotell hvis man vil være i nærheten av der ting skjer. Ser du etter et hotell i nærheten, kan vi anbefale Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Trenger du tips til hvor du bør shoppe i Gøteborg, kan vi anbefale denne siden.

Vil du bo i nærheten av andre steder med gode shoppingmuligheter, kan vi anbefale Hotel Opera, hvor man bor like i nærheten av Nordens største kjøpesenter, Nordstan.

Julemarked

17. november starter julefeiringen i Gøteborg, da julemarkedet på Liseberg åpnes. Med over 5 millioner lyspærer, 900 juletrær og 6 kilometer med girlander, skaper dette en eventyrlig og unik stemning, som garantert får deg i jule-modus. Her finner man også mange ulike salgsboder, som tilbyr et utrolig utvalg av varer og produkter.

Bo i Gøteborg sentrum

De fleste attraksjonene og severdighetene i Gøteborg ligger i området rundt sentrum, og velger man et hotell med sentral beliggenhet, har man et godt utgangspunkt når man skal ut og utforske det Gøteborg har å by på. Man blir også mindre avhengig av transport, i og med at man stort sett kan vandre fra attraksjon til attraksjon til fots.

Vil du bo helt i sentrum av Gøteborg, kan vi anbefale Clarion Hotel Post, hvor man praktisk talt bor midt i sentrum av byen.

Reise til Gøteborg med barn

Barn elsker Gøteborg, mye på grunn av Liseberg. Dette er Nordens største fornøyelsespark, og en av Sveriges mest besøkte turistattraksjoner. Parken ligger plassert i sentrum av byen, og kan skilte med blant annet berg-og-dalbaner, karuseller, radiobiler, spøkelseshus og mange spisesteder. De holder åpent fra april til oktober, i tillegg til desember.

En tur i Slotsskogen kan også være en morsom aktivitet hvis man har med seg barn. Dette er Gøteborgs største park, og er på mange måter en dyrepark, med flere ulike innhegninger spredt rundt, med forskjellige dyr som elger, hjorter, hester og liknende.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Mange av hotellene vi tilbyr i Gøteborg er godt tilrettelagt for familier, og det er ikke noe problem å finne overnatting til hele familien. Mange hoteller har også svømmebasseng, og muligheter for tilrettelegging hvis man har med hund.

Transport

Gøteborg har Nordens største trikkenettverk, med 13 linjer og 132 holdeplasser, som dekker store deler av byen, inklusive forstedene. I tillegg til det store trikkenettverket har byen også et godt buss- og togtilbud, og man kommer seg stort sett frem overalt i byen hvis man reiser kollektivt.

Skal du til Gøteborg og planlegger å reise kollektivt, og besøke flere attraksjoner, kan det lønne seg å skaffe seg «Gøteborg City Card». Med denne billetten får du fri tilgang til mange av attraksjonene, i tillegg til at man reiser fritt med kollektivtransport, og får gratis parkering med bil.

Hvordan komme seg til Gøteborg?

Gøteborg ligger bare 3 timer fra grensen, og er et ypperlig sted å reise på en weekendtur. Reiser man fra østlandet, er det enkleste å enten ta tog eller buss, som har daglige avganger fra Oslo bussterminal og Oslo sentralstasjon.

Bor man i andre deler av landet, vil det være mer naturlig å fly. Man må da ofte regne med å mellomlande i for eksempel Oslo eller København, og flyr deretter til Gøteborgs hovedflyplass, Landvetter (GOT). Dette er Sveriges nest største flyplass, og ligger cirka 20 kilometer unna byen. Fra flyplassen har man muligheten til å ta blant annet flybussen inn til sentrum.

Severdigheter og attraksjoner

Gøteborgs desidert største attraksjon, er Liseberg. Parken ble åpnet i 1923, og har over tre millioner besøkende årlig. Parkens hovedattraksjon er Balder, som er en av verdens største berg-og-dalbaner i treverk, hvor man kommer opp i toppfart på over 90 km/t og det bratteste fallet er på 70 grader.

Hotelltips hvis du ser etter hotell i nærheten av Liseberg: Bestill hotellrom hos Upper House, som både ligger nærme Liseberg og nære sentrum.

Vil man lære mer om Gøteborgs historie, bør man ta turen til Gøteborg Stadsmuseum. Her kan man lære mer om byens utvikling gjennom årene, i tillegg til at man kan se på flere utstillinger som byttes ut jevnlig. Ser du etter hotell nærme Stadsmuseum, kan vi anbefale Avalon Hotel.

Gøteborg har også flere museer å by på. Konstmuseet, som ligger like ved Götaplatsen, stiller ut blant annet Nordisk kunst helt fra 1400-tallet og frem til i dag, i tillegg til verker av kjente kunstnere som Rembrandt og Picasso, og ulike fotoutstillinger. Leter du etter hotell nær Konstmuseet, kan vi anbefale Hotel og Ristorante Bellora.

En annen spennende attraksjon, er Gøteborgs Botaniske Hage. Denne parken regnes for å være en av Europas beste i sitt slag, og har til sammen over 16 000 planter, fordelt utover 40 hektar med hager. Stenhagen, som er navnet på en av hagene, har til og med blitt tildelt tre stjerner i Michelin-guiden, og er på mange måter sett på som parkens hovedattraksjon.

Andre severdigheter som er verdt å ta turen innom, er blant annet Universeum, som er Gøteborgs vitenskapssenter. Her kan man lære om alt fra haier og regnskog til romfart og politietterforskning.

Vil du lese mer om de attraksjonene Gøteborg har å by på, kan vi anbefale denne siden.

Anbefalinger og hotelltips

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, fotballkamper, musikaler, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å hotellrom beregnet til dette.

Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.