Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Bo bra og billig på hotell i Istanbul sentrum


Tips til 10 hotell vi anbefaler i Istanbul

Hotel Promise

Hotel Promise

Nær Cicek Pasaji, Istanbul
3 km fra sentrum.
Priser fra 224 NOK
Sultanahmet Suites - Apartments

Sultanahmet Suites - Apartments

Nær Arasta-basaren, Istanbul
1 km fra sentrum.
Priser fra 284 NOK
Bianco Residence Taksim

Bianco Residence Taksim

Nær Mixer, Istanbul
3 km fra sentrum.
Priser fra 318 NOK
Hotel Esen

Hotel Esen

Nær Topkapi-palasset, Istanbul
1 km fra sentrum.
Priser fra 392 NOK
Tria Elegance Istanbul

Tria Elegance Istanbul

Nær Hagia Sophia, Istanbul
2 km fra sentrum.
Priser fra 471 NOK
Berr Hotel

Berr Hotel

I Istanbul (Aksaray), Istanbul
2 km fra sentrum.
Priser fra 473 NOK
Pera Tulip Hotel

Pera Tulip Hotel

Nær Mixer, Istanbul
2 km fra sentrum.
Priser fra 479 NOK
Askoc Hotel

Askoc Hotel

Nær Topkapi-palasset, Istanbul
1 km fra sentrum.
Priser fra 546 NOK
Marble Hotel

Marble Hotel

Nær Mixer, Istanbul
3 km fra sentrum.
Priser fra 560 NOK
Osmanbey Fatih Hotel

Osmanbey Fatih Hotel

I Istanbul (Harbiye), Istanbul
5 km fra sentrum.
Priser fra 580 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Istanbul

Områder og bydeler nær Istanbul

Reiseguide Istanbul

Istanbul er den største byen i Tyrkia, med over 13 millioner innbyggere. Byen har tidligere hatt navn som Bysants og Konstantinopel, og her en lang og spennende historie, som strekker seg helt tilbake til år 660 f.Kr. Istanbul er naturlig delt opp i to deler, en Europeisk og en Asiatisk del, som skilles av Bosporos-stredet.

Hvis man ønsker å reise til Istanbul, er det lurt å planlegge godt når man drar. Mange tror Istanbul er en typisk «syden-by», hvor solen skinner hele tiden, men faktum er at det i vintermånedene kan komme ned i minusgrader. De fleste reiser hit i sommermånedene og på sensommeren, men det er også flott å dra til Istanbul på våren, da man unngår en del av turist-trafikken.

Ser du etter hoteller i Istanbul, har vi gode hotelltilbud og rimelige priser på et bredt utvalg av alt fra pensjonat og familiehoteller, til boutique- og luksushotell. Se listen nedenfor over hoteller vi anbefaler i Istanbul.

Hotell i Istanbul

Sentrum av Istanbul, regnes for å være området rundt Sultan Ahmet. Her finner man blant annet mange av byens attraksjoner som for eksempel den blå moske. Velger man å bo i sentrum, får man ikke bare kort vei til attraksjoner, men man har også gode muligheter til å komme seg ut og oppleve alt det andre Istanbul har å by på.

Vi har mange hoteller med god beliggenhet i Istanbul sentrum. Ønsker du å bo bra og billig, kan vi blant annet anbefale Erguvan - Special Class og Lalinn Hotel, hvor man praktisk talt bor i gamlebyen av Istanbul.

Vil man bo sentralt og på populære turiststeder, bør man finne et hotell i nærheten av Taksim. Dette er en del av Istanbul som er kjent for sine mange restauranter, hoteller og butikker, og er et veldig populært område for turister. Her bor man sentralt, og har kort vei til diverse aktiviteter og severdigheter.

Transport

Istanbul har et bredt kollektivtilbud, med blant annet buss, kabelbaner, tog, trikk og båter. Det er bybussene som er byens viktigste transportsystem, og takket være et tett nettverk av bussruter, kan man komme stort sett overalt i byen ved hjelp av buss. Som turist kan det allikevel være lurt å styre unna bussene, da de ofte er overfylte, og ofte blir stående i trafikkork.

Taxi er også et utbredt transportmiddel i Istanbul, men som turist er det viktig å være på vakt, så man ikke blir lurt. Taxi i Istanbul er veldig billig sammenliknet med resten av Europa, men er ikke alltid den raskeste måten å komme seg frem på. Planlegger du å ta taxi i Istanbul, kan vi anbefale denne artikkelen om hvordan man kan unngå å bli lurt(Engelsk).

Fly til Istanbul

Skal du reise til Istanbul, tilbys det blant annet direkteflyvninger fra Oslo. Da flyr man til en av Istanbuls to internasjonale flyplasser, Atatürk (IST) eller Sabiha Gökçen (SAW), som ligger i både den asiatiske og europeiske delen av byen. Atatürk er hovedflyplassen i byen, og ligger cirka 24km unna sentrum, på den europeiske siden. Dette er en av Europas travleste flyplasser, mens Sabiha Gökçen ble bygget for å avlaste mye av trafikken fra Atatürk. Begge flyplassene har gode kollektivforbindelser, og det er mulig å ta blant annet undergrunnsbane, buss eller ferge inn til sentrum.

Enten du ser du etter hoteller i nærheten av Atatürk (IST) eller hoteller i nærheten av Sabiha Gökçen (SAW), finner du garantert noe blant våre gode hotelltilbud.

Reise til Istanbul med barn

Istanbul er kanskje ikke et førstevalg hvis man ønsker å reise med barn, da det er en veldig hektisk og kaotisk by, men det finnes allikevel en del attraksjoner og opplevelser man kan ta med barna på. Blant annet kan man ta turen innom Istanbuls Waterland, som er et stort badeland, eller en tur innom Miniatürk, som er en stor park med miniatyrer av noen av Istanbuls mest kjente bygninger. Dette er i tillegg en av verdens største miniatyrparker.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med barnevennlige hotell, vi har mange bra og billige hoteller som passer for både voksne og barn, enten du ser etter hotell med pool eller hoteller i nærheten av barnevennlige attraksjoner.

Severdigheter og attraksjoner i Istanbul

Istanbul har en rekke attraksjoner og severdigheter å by på. Byen har vært et viktig sentrum for ulike kulturer gjennom historien, og har en rekke historiske bygninger og plasser man bør få med seg.

Sultan Ahmed-moskeen, bedre kjent som «den blå moske», er en av Istanbuls mest besøkte turistattraksjoner. Den ble bygget på starten av 1600-tallet, og blir kalt den blå moske på grunn av alle dekorasjonene som er gjort i blå mosaikk. Dette er absolutt et sted man bør få med seg hvis man skal hit. Ser du etter hotell i nærheten av den blå moske, så har vi flere gode hotelltilbud.

Et annet kjent byggverk som er verdt å få med seg, er Hagia Sofia. Dette monumentet regnes for å være et av de mest imponerende bysantinske byggverkene i Istanbul, og er i dag et museum. Vi har mange gode tilbud på hoteller i nærheten av Hagia Sofia.

Vil man bade, er det ikke så veldig mange muligheter inne i Istanbul. De fleste strendene finner du lenger nord, mot Svartehavet, men disse er til gjengjeld veldig bra. Et alternativ til bading, kan være en tur innom et Tyrkisk bad, såkalte Hamam. Disse spa-liknende badene tilbyr blant annet massasje, og anbefales spesielt å besøke i vintermånedene, da det ofte er kaldt ute og det kan være avslappende med et varmt bad og massasje.

Vil man oppleve en av verdens største basarer, bør man legge turen innom Grand Bazaar. Dette regnes for å være et av verdens eldste shoppingsentre, og har over 61 handlegater med til sammen over 3 000 butikker. Daglig har basaren opptil 400 000 besøkende, og man kan få kjøpt nesten hva som helst her. Ser du etter hotell i nærheten? Vi har anbefalte flere hoteller i nærheten av Grand Bazaar.

Her finner du flere tips til ting man bør gjøre når man er i Istanbul.

Anbefalinger og tips

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, musikaler, fotballkamper, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å hotellrom beregnet til dette. Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.

Trenger du flere tips, kan vi anbefale denne artikkelen om hotelltips i Istanbul.