Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Hotell i Berlin sentrum - Bo bra og billig


Tips til 10 hotell vi anbefaler i Berlin

Novum Hotel Lichtburg Berlin am Kurfürstendamm

Novum Hotel Lichtburg Berlin am Kurfürstendamm

I Berlin (Wilmersdorf), Berlin
3 km fra sentrum.
Priser fra 548 NOK
Park Plaza Berlin Kudamm

Park Plaza Berlin Kudamm

Nær Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Berlin
2 km fra sentrum.
Priser fra 590 NOK
Hotel Panorama Am Adenauerplatz

Hotel Panorama Am Adenauerplatz

I Berlin (Charlottenburg-Wilmersdorf), Berlin
3 km fra sentrum.
Priser fra 644 NOK
Hotel Allegra

Hotel Allegra

Nær Riksdagsbygningen, Berlin
3 km fra sentrum.
Priser fra 658 NOK
Mercure Hotel Berlin City

Mercure Hotel Berlin City

Nær Minnesmerket over Berlinmuren, Berlin
3 km fra sentrum.
Priser fra 691 NOK
Park Plaza Wallstreet Berlin Mitte

Park Plaza Wallstreet Berlin Mitte

Nær Nikolaikirche, Berlin
4 km fra sentrum.
Priser fra 814 NOK
Hotel Residenz Begaswinkel

Hotel Residenz Begaswinkel

I Berlin (Tiergarten), Berlin
1 km fra sentrum.
Priser fra 855 NOK
Steigenberger Hotel Berlin

Steigenberger Hotel Berlin

Nær Berlin zoo, Berlin
2 km fra sentrum.
Priser fra 934 NOK
Best Western Hotel Berlin-Mitte

Best Western Hotel Berlin-Mitte

Nær Riksdagsbygningen, Berlin
3 km fra sentrum.
Priser fra 953 NOK
Grimms Berlin Mitte

Grimms Berlin Mitte

Nær Nikolaikirche, Berlin
4 km fra sentrum.
Priser fra 993 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Berlin

Områder og bydeler nær Berlin

Reiseguide Berlin

Bo bra og billig på hotell i Berlin sentrum

Berlin Christmas Market

Berlin er hovedstaden i Tyskland, og et viktig senter i Europa for kunst, politikk og vitenskap. Byen har en spennende og noe spesiell historie som strekker seg helt tilbake til 1200-tallet, og for historieinteresserte er dette en by man absolutt bør legge turen til. Berlin er også kjent for å ha noen av verdens fremste universiteter, teatre, muséer og orkestre, og for å være en veldig liberal by.

Mange assosierer Berlin med den kalde krigen og mange severdigheter og attraksjoner er preget av Berlins historie de siste 70 årene, som både kan være dyster og lærerik. Fortsatt kan man se deler av Berlinmuren som delte byen i to i nesten 30 år.

Enten du ser etter et vanlig hotellrom, pensjonat, motell, spa-, boutique- eller luksushotell, kan vi hjelpe deg med å finne gode hotelltilbud til rimelige priser.

Ting å oppleve i Berlin

Berlin har et bredt utvalg av aktiviteter, severdigheter og attraksjoner, så enten man har planer om å være her lenge eller bare dra på en romantisk weekendtur, er det alltid noe å finne på.

Julemarkeder

Markeder er en stor del av den tyske juletradisjonen, og Berlin har hvert år mellom 50 til 100 julemarkeder. Disse markedene starter som regel opp mot slutten av november, og varer i rundt en måneds tid, men noen holder også på til ut i januar. De mest kjente julemarkedene holder til i områdene i sentrum, som Alexanderplatz og Gendarmenmarkt. Her kan man kjøpe alt fra mat og drikke til håndlagde suvenirer og juledekorasjoner, og det er et prefekt sted å dra hvis man ønsker å komme i julestemning.

Ønsker du å bo sentralt og i nærheten av mange av Berlins julemarkeder? Da kan vi blant annet anbefale Park Inn Alexanderplatz, hvor man har kort vei til både markeder og andre severdigheter.

Uteliv og festivaler

Berlin har et av de mest spennende og mangfoldige uteliv i Europa. Her finner man alltid noe man er interessert i, enten det er jazzklubber, barer, puber eller nattklubber og diskoteker.

Noen av de populære utelivsstedene i Berlin er Mitte og Prenzlauer Berg, hvor mange kjente klubber og utesteder holder til. Ser du etter billig hotell i noen av disse områdene, finner du mange anbefalte hoteller hos oss.

Her kan du finne noen tips til utesteder i Berlin.

Årlig arrangeres det også mange festivaler og parader. Byen er blant annet kjent for sitt kulturkarneval, jazzfestivalen JazzFest og ikke minst feiringen av Christopher Street Day. Berlin er en multikulturell by, med innbyggere fra over 180 forskjellige nasjoner, og dette gjenspeiles spesielt i paradene, som er kjent for å være fargerike og unike.

Her kan du finne flere tips til festivaler det er verdt å få med seg. (Englesk)

Spisesteder

Berlin har et stort utvalg av steder man kan skaffe seg noe å spise, til alle døgnets tider. Enten man er på utkikk etter romantiske restauranter, hyggelige kaféer eller bare har lyst på noe å spise når man er på farten.

På lik linje med innbyggerne i Berlin, er restaurantene mange og forskjellige. Her finner man alt fra italienske og franske gourmetrestauranter, til tyrkiske og greske kjøkken, og steder som serverer tradisjonell, tysk mat. Den tradisjonelle maten er ofte mektig og velsmakende, og bruker lokale råvarer, som gjør den både unik og spennende.

Er man i Berlin kan man ikke unngå å legge merke til den såkalte Currywursten som selges i kiosker og boder. Denne hurtigmat-retten ble oppfunnet i Berlin i 1949, og er blitt et slags ikon i tysk populærkultur, samtidig som det er en av Tysklands mest populære form for hurtigmat. Hvis man derimot er sulten på bakervarer eller annen snacks, er det mange bakerier og konditorier rundt om i byen, og man trenger ikke gå langt for å få tak i rykende ferske bakervarer.

Her kan du også finne flere tips til hvor du kan spise i Berlin.

Tenger du hjelp med å finne hotell? Mange drar til Berlin på konserter, musikaler, fotballkamper, messer, konferanser og lignende arrangementer. Finner du ikke det du leter etter, kan vi hjelpe deg med hotellrom tilpasset ditt behov. Ta kontakt med vår kundeservice, så hjelper vi deg med å få mest mulig ut av turen!

Bo i Berlin sentrum

I motsetning til en del andre storbyer, er mange av hotellene og overnattingsmulighetene i Berlin billige i forhold til standarden, og man kan selv velge hvor sentralt man ønsker å bo.

Velger man et hotell i Berlin sentrum er man garantert kort vei til mange attraksjoner og severdigheter, og man er sikret et stort utvalg av restauranter, shopping og utesteder. Ønsker du å bo bra og billig i sentrum av Berlin, har vi mange gode hotelltilbud. Vi kan blant annet anbefale Hotel Sylter Hof og Steigenberger Hotel, som ligger veldig sentralt, har god beliggenhet, og veldig gode priser. Vil man bo på mer eksklusive, men rimelige, steder kan vi anbefale hoteller som Hotel Concorde og The Mandala Hotel.

Ønsker man litt mer rolige omgivelser, kan det være lurt å finne et hotell, motell eller annen overnatting som ligger litt utenfor sentrum. Omtrent 18% av Berlin er skogsområder, og det er mye grøntområde knyttet til byen, og her finnes det også mange fine hoteller. Cityhotels har også mange gode hotelltilbud hvis man ønsker å bo litt utenfor sentrum, som for eksempel Ku' Damm 101.

Nedenfor finner du også se en liste over andre hoteller vi anbefaler i Berlin.

Transport i Berlin

Berlin har hatt et komplekst transportsystem siden slutten av 1800-tallet, og kan i dag tilby et godt tilbud hvis man ønsker å reise kollektivt. Byen kan blant annet skilte med undergrunnsbane(U-Bahn) med ni linjer, lokaltog (S-Bahn) med 15 linjer, i tillegg til 150 bussruter og seks fergelinjer.

Her kan du lese alt relevant om kollektivtilbudet i Berlin, og her kan du se et interaktivt kort over det.

I tillegg til å ha et godt kollektivtilbud, er også taxi et populært transportmiddel for turister i Berlin, og det er en rask og enkel måte å komme seg rundt på.

Reise til Berlin

Berlin har to internasjonale flyplasser, Schönefeld (SXF) og Tegel (TXL). Begge disse flyplassene har gode forbindelser til både Berlin og resten av Tyskland via blant annet tog og buss. Ønsker du derimot å finne hotell i nærheten av en av flyplassene, har vi mange tilbud på hotellrom i nærheten av både Tegel flyplass og Schönefeld flyplass.

Her kan du finne informasjon om hvordan du kan komme deg fra Tegel til Berlin eller fra Schönfeld til Berlin.

Berlin med barn

Berlin kan være spennende for både store og små. Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Både i og utenfor sentrum.

Her kan du finne tips til å reise til Berlin med barn.

Severdigheter og attraksjoner

Berlin har en rekke historiske bygninger og monumenter som er verdt å få med seg. Man trenger ikke være spesielt interessert i historie for å la seg gripe av den både dystre og lærerike historien Berlin har å fortelle.

Ønsker man å besøke muséer, er Berlin definitivt stedet man bør dra. Byen har totalt 160 muséer, så det bør være muligheter for finne noe som interesserer de fleste. I hjertet av Berlin finner man Museumsinsel (museumsøya) som er en av byens mest kjente og eldste museumskompleks. Her finner man utstillinger av alt fra artefakter fra antikken og det gamle Egypt, til malerier fra det nittende århundret.

Ønsker du bo i nærheten av Museumsinsel kan vi anbefale Monbijou Hotel. Her bor man både sentralt, og har kort vei til noen av Berlins mest kjente muséer.

Vil man oppleve historiske og ikoniske byggverk, er også Berlin et ypperlig sted å dra. Kjente steder som Brandenburger Tor, Berliner Dom, Fjernsynstårnet, Riksdagen og Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, er steder man nesten er nødt til å oppsøke når man først er her. For de som er interessert i arkitektur og design, er det også flere steder man kan se historiske bygninger, oppført i blant annet Bauhaus-stil.

Her kan du finne noen flere tips til bygninger og steder som er verdt å få med seg.

Berlins historie er sterkt preget av tiden etter andre verdenskrig, og mange muséer og monumenter er satt opp nettopp for å vise denne siden av byens historie. Berlinmuren, Checkpoint Charlie og DDR-muséet er noen få av attraksjonene som tar for seg Berlins krigshistorie. Dette er steder som ikke bare er spennende å ha sett, men hvor man også får følelsen av at man virkelig kan se en viktig del av europeisk historie.

Byen er også kjent for sine noen av sine praktfulle gater. Vil man koble av fra museumsbesøk, eller bare se mer av det Berlin har å by på, bør man legge turen innom Unter den Linden. Denne gaten blir ofte sammenliknet med Champs-Elysees, og langs denne gaten finner man en rekke av byens kjente attraksjoner, som blant annet Brandenburger Tor. En annen gate man bør legge turen innom er Kurfürstendamm. Her finner man blant annet mange av Berlins hoteller, butikker og restauranter, og dette er definitivt et av stedene man bør oppsøke hvis man liker shopping.

Leter du etter hotell i nærheten av Kurfürstendamm, kan vi hjelpe deg med å finne både bra og rimelige hoteller.

Vil man få oversikt over alle attraksjoner og steder som er populære å besøke i Berlin, kan det være kjekt med et turistkart med oversikt over de mest populære attraksjonene i Berlin.

Anbefalinger og tips til hoteller i Berlin

Det kan være vanskelig å velge et hotell i Berlin. Vi tilbyr hoteller for enhver smak, enten man ser etter små overnattingssteder eller store kjedehoteller. Vi har alt fra spa-, boutique- og konferansehoteller til familiehoteller, avhengig av hva man ønsker.

Her kan du finne noen tips til hoteller i Berlin.

Har du problemer med å velge hotell, kan vi hjelpe deg! Ta kontakt med vår kundeservice som har bred erfaring og nyttige tips til hvilke hoteller man bør velge.