Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Bo bra og billig på hotell i Budapest sentrum


Tips til 10 hotell vi anbefaler i Budapest

Boulevard City Pension and Apartments

Boulevard City Pension and Apartments

Nær Corvin Plaza, Budapest
2 km fra sentrum.
Priser fra 504 NOK
Canada Hotel Budapest

Canada Hotel Budapest

Nær kunstpalass, Budapest
5 km fra sentrum.
Priser fra 508 NOK
Atlas City Hotel

Atlas City Hotel

I Budapest (Budapest sentrum), Budapest
2 km fra sentrum.
Priser fra 590 NOK
Corvin Plaza Apartments and Suites

Corvin Plaza Apartments and Suites

Nær Det ungarske nasjonalmuseet, Budapest
1 km fra sentrum.
Priser fra 701 NOK
ibis Budapest City

ibis Budapest City

Nær Det ungarske nasjonalmuseet, Budapest
1 km fra sentrum.
Priser fra 741 NOK
Hotel Hungaria City Center

Hotel Hungaria City Center

Nær Arena Plaza kjøpesenter, Budapest
2 km fra sentrum.
Priser fra 782 NOK
Hotel Budapest

Hotel Budapest

I Budapest (Distrikt II), Budapest
4 km fra sentrum.
Priser fra 794 NOK
Europa Centerpoint Guesthouse

Europa Centerpoint Guesthouse

Nær Det ungarske nasjonalmuseet, Budapest
1 km fra sentrum.
Priser fra 819 NOK
Corvin Center Suites

Corvin Center Suites

I Budapest (Budapest sentrum), Budapest
2 km fra sentrum.
Priser fra 1491 NOK
Prater Residence

Prater Residence

I Budapest (Budapest sentrum), Budapest
2 km fra sentrum.
Priser fra 9331 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i Budapest

Områder og bydeler nær Budapest

Reiseguide Budapest

Bo bra og billig på hotell i Budapest sentrum

Il conte di Luna, Wikimeda Commons. Lisensiert under Creative Commons 3.0

Budapest er hovedstaden i Ungarn, og er landets viktigste sentrum for blant annet økonomi, politikk og kultur. Budapest består av de to byene Buda og Pest som ligger på hver sin side av Donau-elven, og har over 1,8 millioner innbyggere, noe som gjør det til den desidert største byen i landet. Denne byen har en lang og spennende historie, noe som har satt sitt preg på blant annet arkitekturen her.

Budapest er for mange en spa-by, og her finner man utallige spa- og badeanlegg som er bygget rundt mange av byens varme kilder. Byen har også et rikt og variert uteliv, og dette er definitivt en by som er perfekt for en romantisk weekendtur, eller en tur med venner. Det kan også være verdt å nevne at prisnivået her er relativt lavt i forhold til hjemme.

Vi har mange gode hotelltilbud og rimelige priser, hvis du ønsker å bo bra og billig i Budapest. Hos oss finner du et bredt utvalg på blant annet pensjonater, boutique- og luksushoteller, så enten du vil bo eksklusivt eller enkelt, finner du garantert et rimelig hotell hos oss.

Shopping i Budapest

Det er Pest-siden av Budapest som er den desidert beste delen av byen for shopping. Her finner man blant annet en av byens hovedgågater, Váci Street, hvor mange av byens butikker og restauranter ligger. Her finner man noen av de mest trendy og moteriktige butikkene i byen, sammen med mange tradisjonelle, ungarske butikker som selger håndlagde varer.

Vil du bo like ved Váci Street, kan vi anbefale hotellet Eurostars Budapest Center.

Er det kjøpesentre man er på jakt etter, bør man ta turen litt utenfor sentrum. Her kan man for eksempel finne noen av Europas største kjøpesentre, WestEnd City Center og Arena Plaza, som begge har mange internasjonale merkevarebutikker, kinoer, kafeer og restauranter. Leter du etter hotell i nærheten av for eksempel WestEnd City Center, kan vi anbefale NH Budapest City.

Trenger du flere tips til hvor du bør shoppe når du er i Budapest, bør du lese denne artikkelen.

Bo i Budapest sentrum

Selve hovedsentrumet av Budapest, regnes for å være på Pest-siden. De fleste av byens attraksjoner og severdigheter ligger i nettopp dette området, og velger man å bo på et hotell med sentral beliggenhet, har man gode muligheter til å gå rundt og oppleve det Budapest har å by på.

Vi har flere bra og billige hoteller med god beliggenhet i Budapest sentrum. Blant annet kan vi anbefale Hotel Lucky og Eurostars Budapest Center.

Reise til Budapest med barn

Budapest er en by som passer godt hvis man vil reise med barn. Ungarerne er som regel imøtekommende og hjelpsomme når det kommer til barn, og det ikke noe problem å skaffe for eksempel barnestoler på restauranter, og mange kjøpesentre har egne lekerom. Byen har også mange attraksjoner å by på som passer godt for barn. Blant annet har byen en egen dyrehage, Budapest Zoo, hvor man kan se alt fra giftige slanger og kuer til kjøttetende planter og sommerfugler. En annen attraksjon som passer bra hvis man har med seg barn, er Mirakelpalasset, eller Csodak Palotaja. Dette er en interaktiv vitenskapspark, hvor barna kan få prøve seg på morsomme og spennende oppgaver, og samtidig lære masse.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Mange av hotellene vi tilbyr i Budapest er godt tilrettelagt for familier, og det er ikke noe problem å finne overnatting til hele familien.

Transport

Budapest er en by som definitivt bør oppleves til fots, men skal man først komme seg kjapt over lengre distanser, kan det være lurt å benytte seg av det offentlige transportnettverket. Byen har blant annet et av de eldste T-banenettene i verden, hvorav en av linjene står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. I dag finnes det fire linjer som tar deg med over store deler av byen. I tillegg har byen også et stort trikke- og bussnettverk, slik at det er enkelt å komme seg rundt dit man vil.

Taxi kan også være et godt alternativ hvis man vil komme seg rundt i Budapest. Et godt tips kan være å ringe og bestille drosje, fremfor å stoppe en på gata, da det er en del useriøse sjåfører som prøver å lure turister, og man bør være oppmerksom på at man for eksempel alltid får igjen riktig vekslepenger.

Hvordan komme seg til Budapest?

Den enkleste måten å komme seg til Budapest på, er å fly til Budapest Liszt Ferenc internasjonale lufthavn (BUD), ofte bare kalt Ferihegy. Flyturen fra Oslo tar cirka to og en halv time, hvis man flyr direkte. Flyr man fra andre steder i Norge, må man som oftest mellomlande i København eller Amsterdam, og flyturen blir dermed også en del lengre.

Ferihegy ligger 16 kilometer unna sentrum, og det er en smal sak å komme seg inn til byen. Fra flyterminalen kan man blant annet ta bussen, som tar litt over en halvtime, eller man kan ta en av de mange taxiene som står utenfor.

Severdigheter og attraksjoner

Budapest er en by som er full av historie og fantastiske bygninger, og det er ikke vanskelig å finne noe å se på eller gjøre.

Vil du oppleve byens historie, bør du ta turen til Varhegy (slottshøyden). Her finner man mange av byens mest kjente og historiske bygninger, og dette er et av de mest populære områdene å besøke for turister. Slottshøyden er gamlebyen i Budapest, og i tillegg til en rekke historiske bygninger, finner man også mange restauranter og butikker her. En av byens mest populære turistattraksjoner, Mattiaskirken, ligger nettopp på slottshøyden. Dette er en kirke som er over 700 år gammel, og har blitt brukt til blant annet kongelige bryllup og kroninger.

Like ved Mattiaskriken ligger Fiskebastionen. Dette terasseliknende byggverket gir deg en fantastisk utsikt utover Pest-siden av byen, og er i tillegg en attraksjon i seg selv, med sin spesielle arkitektur. Er man først på slottshøyden bør man også få med seg Buda-slottet, hvor man finner blant annet Historisk museum og Ungarns Nasjonalgalleri. Fra slottshøyden kan man ta taubanen ned til den veldig kjente kabelbroen.

Leter du etter hotell i nærheten av slottshøyden, har vi flere bra og billige alternativer.

Et annet populært turistmål i Budapest er Parlamentsbygningen. Dette er den største og høyeste bygningen i Budapest, og er hovedsetet for Ungarns parlament. Her tilbys det omvisninger for turister, hvor man blant annet kan få se de Ungarske kronjuvelene.

Ser du etter hotell i nærheten av parlamentsbygningen, kan vi anbefale NH Budapest City

Andre severdigheter som er verdt å ta turen innom er blant annet Terrorens hus, Margaretøya, Gellerthøyden og Stefans basilikaen.

Trenger du flere tips til hva du kan gjøre i Budapest, kan vi anbefale å lese denne artikkelen.

Anbefalinger og hotelltips

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, fotballkamper, musikaler, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å hotellrom beregnet til dette.

Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.