Hvorfor bestille på cityhotels?

  • Over 200 000 hotell over hele verden
  • Mellom 20-70% kan spares ved å bestille hotellrom gjennom cityhotels.no.
  • Vi er 10 år og feirer med spesialpriser
  • Valg om å betale nå eller på hotellet for de fleste hotellrom.

Våre kunder liker oss!

Bo bra og billig på hotell i New York sentrum


Tips til 10 hotell vi anbefaler i New York

Mayfair New York

Mayfair New York

Nær Broadway, New York
1 km fra sentrum.
Priser fra 1273 NOK
Seton Hotel

Seton Hotel

Nær Chrysler-bygningen, New York
1 km fra sentrum.
Priser fra 1275 NOK
Pod 51

Pod 51

Nær Chrysler-bygningen, New York
1 km fra sentrum.
Priser fra 1281 NOK
Club Quarters Hotel, Grand Central

Club Quarters Hotel, Grand Central

Nær Chrysler-bygningen, New York
1 km fra sentrum.
Priser fra 1857 NOK
HGU New York

HGU New York

Nær Empire State Building, New York
1 km fra sentrum.
Priser fra 2143 NOK
The Lucerne Hotel

The Lucerne Hotel

I New York (Upper West Side), New York
3 km fra sentrum.
Priser fra 2322 NOK
Park Lane Hotel

Park Lane Hotel

Nær Bloomingdale's, New York
1 km fra sentrum.
Priser fra 2432 NOK
The Gregory

The Gregory

Nær Empire State Building, New York
1 km fra sentrum.
Priser fra 2544 NOK
Renaissance New York Hotel 57

Renaissance New York Hotel 57

Nær Bloomingdale's, New York
2 km fra sentrum.
Priser fra 2608 NOK
Hyatt House New York/Chelsea

Hyatt House New York/Chelsea

Nær Empire State Building, New York
1 km fra sentrum.
Priser fra 2664 NOK

Kart over 10 anbefalte hotell i New York

Områder og bydeler nær New York

Reiseguide New York

Bo bra og billig på hotell i New York sentrum

New York, ofte kalt The Big Apple, er den største byen i USA, med over 8,2 millioner innbyggere. Byen består av fem bydeler; Bronx, Manhattan, Brooklyn, Staten Island og Queens. Her finner man alt fra parker og museer til kjente shoppinggater og historiske bygninger.

Cityhotels har et bredt utvalg av bra og billige hoteller i New York sentrum og områdene rundt. Enten du ser etter vanlige hotellrom, B&B, pensjonater, boutique- eller luksushoteller finner du garantert et av våre tilbud som passer for deg, selv om du bare skal på en weekendtur eller være her lenge.

Shopping i New York

New York er en av verdens beste byer å besøke hvis man er glad i shopping, og shopping i New York kan nesten regnes som en attraksjon i seg selv. Her finner du alt fra store markeder og varemagasiner, til små spesialforretninger og designerbutikker.

Shopping på 5th Avenue

5th Avenue er en av de viktigste gatene i New York, og langs denne gaten kan man finne noen av de mest fasjonable butikkene i byen. Går man oppover gaten fra Midtown og mot Central Park, finner man butikker som blant annet Hugo Boss, Louis Vuitton og Prada.

Leter du etter hotell i nærheten av 5th Avenue? Vi har mange hoteller i blant annet områdene rundt Central Park og Grand Central.

Markeder og spesialbutikker

Et av de andre populære shoppingstedene i New York, er SoHo. Området har fått navnet sitt på grunn av sin beliggenhet sør for Houston Street (South of Houston), og her finner man en god blanding av kjente merkevarebutikker, up-and-coming designerbutikker, kaféer og mindre spesialbutikker.

Vil du bo på hoteller i nærheten av SoHo, kan vi hjelpe deg med å finne både bra og billige overnattingsmuligheter.

Vil du ha flere tips til shopping i New York, kan vi anbefale denne artikkelen.

Bo i New York sentrum

Manhattan regnes for å være «hjertet» av New York, og ønsker man å bo sentralt og nærme alt det denne byen har å by på, er dette definitivt stedet man bør bo.

Vi har mange gode hotelltilbud og rimelige priser på anbefalte hoteller på Manhattan. Enten du er på utkikk etter bed and breakfast, hotellrom eller andre overnattingsmuligheter, finner du garantert det du leter etter. Vil du bo sentralt og billig, kan vi anbefale blant annet Park Central New York og Morgans som begge har god beliggenhet i noen av de mest kjente områdene rundt Manhattan.

Du kan også se flere hoteller vi anbefaler i listen lenger ned på siden.

Transport i New York

New York har mange tilbud når det kommer til kollektivtrafikk. I tillegg til å ha et av verdens lengste undergrunnsnett, er tog og buss også viktige transportmidler i byen.

Taxi er også et viktig transportmiddel i New York, og kan nesten regnes som en attraksjon i seg selv. De gule taxiene er blitt et slags ikon for byen, og daglig er det over 13 000 taxier som er i drift. Det er dermed vanskelig å unngå å legge merke til de.

Hvordan komme seg til New York

New York har en hektisk flytrafikk, og dermed også mange flyplasser. De tre flyplassene som er mest populære for internasjonal flytrafikk er John F. Kennedy International (JFK), Newark Liberty International (EWR) og LaGuardia (LGA), og det er mest sannsynlig en av disse flyplassene man lander på hvis man flyr hit.

Vi har mange bra og billige hoteller i nærheten av både John F. Kennedy International, LaGuardia og Newark Liberty.

Både Kennedy og LaGuaurdia tilbyr flybuss som går direkte til blant annet Penn Station og Grand Central som er noen av de viktigste knutepunktene på Manhattan. Her kan man også finne Grand Central Terminal som er verdens største jernbanestasjon målt i antall plattformer. I tillegg har flyplassene også tognettverk som knytter flyplassene sammen med New Yorks undergrunnsbane.

Leter du etter kart med oversikt over buss-, tog- og undergrunnslinjer, kan du finne kart over de ulike kollektivtilbudene her.

New York med barn

New York er kanskje ikke det første stedet man tenker på når man skal ta med barn på tur, men det finnes mange muligheter til ting man kan oppleve, både for store og små. En tur i Bronx Zoo eller Central Park, se utsikten fra toppen av Empire State Building, en visitt innom Children’s Museum of Manhattan eller en tur innom Broadway hvor man kan se musikaler som Lion King og Aladdin, er aktiviteter som kan være spennende og underholdene for både barn og voksne.

Reiser du med familie, kan vi hjelpe deg med å finne barnevennlige hotell. Mange av våre anbefalte hoteller er behjelpelige hvis man ønsker familierom.

Vil du ha flere tips til hva man kan gjøre i New York med barn, kan vi anbefale denne artikkelen.

Attraksjoner og severdigheter

New York kryr av kjente bygninger, steder, attraksjoner og andre severdigheter som er verdt å få med seg.

Drar man til New York, kan man nesten ikke unngå å måtte ta en tur til Times Square. Dette området er kjent for sine mange lysende neonskilt og yrende folkeliv, og er et av de mest kjente og spektakulære ikonene for New York.

Ser du etter hotell i nærheten av Times Square kan vi anbefale Residence Inn by Marriott New York Manhattan/Times Square.

New York er også kjent for mange parker, og den største, og kanskje mest kjente, er Central Park. Denne parken ligger midt i hjertet av Manhattan, og er over 3,4 kvadratkilometer i areal. Her kan man finne alt fra tennis- og skøytebane til dyrehage og robåter, og er perfekt hvis man vil koble litt av fra det eller hektiske bylivet.

Vi har gode hotelltilbud på hoteller i nærheten av Central Park, hvor man både bor sentralt og har kort vei til grøntarealer.

Et annet ikon for New York, og en populær attraksjon, er Frihetsgudinnen, eller Statue of Liberty. Dette monumentet står i munningen på Hudsonelva, på Liberty Island, og er blitt et symbol på frihet og demokrati. Selve statuen er 46 meter høy og laget i kobber, men regner man med sokkelen den står på er hele monumentet over 110 meter høyt. Det er gratis å besøke øya, og man trenger kun å betale for båtturen ut dit. Båtene som går ut til Liberty Island går også innom Ellis Island, og det er vanlig å kombinere besøk på disse stedene.

Byen er også kjent for sine mange skyskrapere og spesielle bygninger. En tur i toppen av Empire State Building er nesten obligatorisk, og man har man utsikt utover store deler av Manhattan. I tillegg kan man oppleve kjente bygninger som Rockerfeller Center, Flatiron Building og Dakota-bygningen.

Ser du etter overnatting i nærheten av Rockerfeller Center og Empire State Building, kan vi anbefale Best Western Premier Herald Square, hvor man har kort avstand til begge.

Ønsker man å besøke gallerier, har New York et stort utvalg. Noen av de mest populære galleriene er Metropolian Museum of Art og Solomon R. Guggenheim museet, hvor man kan se alt fra moderne til klassiske malerier og skulpturer, av blant annet da Vinci og Rembrandt. Det er også mange museer byen, som blant annet National Museum of the American Indian, som er dedikert til indianernes språk, kultur og historie.

De fleste av museene og galleriene ligger langs Museum Mile, som er en del av 5th avenue. Leter du etter hotell i nærheten av Museum Mile, har vi mange gode tilbud på billige og bra hoteller.

Ønsker du å bade kan en tur til Coney Island være perfekt. Her kan man blant annet finne flere flotte strender. Andre områder og severdigheter som kan være verdt å få med seg er blant annet Chelsea, Little Italy, Bronx Zoo, Chinatown og Ground Zero.

Vil du ha flere tips til attraksjoner og severdigheter i New York, kan du ta en titt på denne artikkelen.

Anbefalinger og hotelltips

Prisnivåene på hotellene i New York er veldig sesongavhengige, og er du interessert i å skaffe deg et ekstra billig hotellrom, kan det lønne seg å dra hit i perioden rundt januar/februar, da prisene nesten kan doble seg i sommer-sesongen, og rundt juletider.

Skal du bestille gruppereise, eller planlegger å gjøre det, kan vi hjelpe deg med dette! Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg et tilbud på din gruppereise. Skal du på konserter, musikaler, messer og lignende arrangementer kan vi også hjelpe deg med å hotellrom beregnet til dette. Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du har problemer med å finne hotell.

Er du interessert i flere tips til hoteller i New York, kan vi anbefale denne bloggen.